Foto: De Haandrik Fotografie

Hippische Wedstrijden Winterswijk: Winnaars van Bixie tot ZZ Licht dressuur en ZZ springen

16 mei 2018

Er werd de afgelopen weken flink gestreden in de dressuur en het springen op de Hippische Wedstrijden Winterswijk. In de verschillende klassen, van Bixie tot en met ZZ Licht dressuur en van BB tot en met ZZ springen, kwamen de landelijke ruiters en amazones aan hun trekken. Onderstaand een kort verslag met de links naar alle uitslagen.

Bixie en BB

Op 5 mei werd onder meer Bixie dressuur verreden. Sanne Weijer met Floor (AA), Romy Vervelde met Sonja (A) en Carmen Vervelde met Jester (B1) wonnen ieder twee proeven. Fajah Schurink en Lord of the Rings wonnen beide BB proeven.

Bekijk hier alle uitslagen

M1/M2, Z1/Z2 en ZZ Licht

Op 5 en 6 mei kwamen de combinaties in de hoogste landelijke klassen dressuur aan de start. Op 5 mei wist Jean-René Luijmes de KWPN-hengst Grappa naar twee zeges te rijden in het ZZ-Licht met 254 en 247,5 punten. Op Facebook schrijft hij daarover:

Bekijk hier alle uitslagen van 5 mei

Op 6 mei won Laura Visser de ZZ-Licht dressuur in beide dressuurringen met Zillion (v. Gribaldi) met 236,5 en 239,5 punten.

Bekijk hier alle uitslagen van 6 mei

Dressuurvierdaagse

Van 7 tot en met 11 mei waren er avond dressuurwedstrijden op de eb- en vloed baan. Alleen op Hemelvaartsdag (10 mei) waren er geen wedstrijden. Sommige combinaties pakten de kans om alle vier dagen te starten. Zoals bijvoorbeeld Anjeta ter Vrugt met Barthezz Royal (v. Rhodium). Dat leverde haar drie zeges, een tweede prijs en 12 winstpunten op in de klasse L2.

Bekijk hier de uitslagen van 7 mei

Bekijk hier de uitslagen van 8 mei

Bekijk hiet de uitslagen van 9 mei

Bekijk hier de uitslagen van 10 mei

Spring- en dressuurweekend

Desirée Kemper en Get the Picture met fokkers/eigenaren Wilko en Maya te Lindert. Foto: Anita Valken

In het weekend van 12 en 13 mei was de eb- en vloed-baan voor de springruiters en konden de dressuurruiters- en amazones in twee grasringen terecht. Bij de pony’s wonnen Danique Scholten met Diamond’s Beau en Anouk Elferink met Sappho beide met een M1-proef de in handicap verreden M1/M2-dressuur. Marek Ebbers en Fairytales Quinevere, uitkomend voor de organiserende vereniging WR&PC, werden eerste in het springen klasse M/Z .

Bekijk hier de uitslagen van de pony’s

Voor de paarden stond op zaterdag het BB, B en L springen op het programma en op zondag het springen klasse BB t/m ZZ en de dressuur klasse BB t/m M2.

Maikel Vaanholt won  het Z/ZZ springen met Izaro (v. Escudo). Desiree Kemper werd tweede met Get the Picture (v. Zambesi). Thomas Arendsen Raedt volgde op plek drie en vier.

Bekijk de uitslagen van de paarden op 12 mei

Bekijk de uitslagen van de paarden op 13 mei

Bron: Hippisch Achterhoek


SGW Winterswijk

Komend weekend (19 en 21 mei) vindt SGW Winterswijk plaats in en om de accommodatie van de WR&PC. Klik op onderstaande link voor meer info en de startlijsten:

SGW Winterswijk

Hippische Wedstrijden WR&PCDeel dit bericht