Willem Greve en Bert van Kooten tijdens de springclinic met finalisten van de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal. Foto Wendy Scholten

Start en finale Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal in Vragender

28 juni 2018

De inmiddels bekende ponycompetitie om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal staat op het punt van beginnen. De eerste selectiewedstrijd is aanstaande zondag op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De beste combinaties worden uitgenodigd voor de finaledag op zaterdagmiddag 15 september.

Nieuw is de locatie van de finale, die afgelopen vier jaar plaatsvond tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn. Met de verhuizing naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde kunnen de ponyruiters de eindstrijd op een zandpiste verrijden. Er is een finale om de kleine bokaal (klasse L) en een finale om de grote bokaal (klasse M, Z en ZZ), die na de 1.40m Grote Prijs voor paarden van start gaat.

Clinic te winnen

Behalve een riante prijzenpot voor de topdrie, dekens en dekjes is er net als vorig jaar een springclinic van een topruiter te winnen in de internationale piste van Jumping de Achterhoek. De tips die Willem Greve vorig jaar gaf, werden opgeslokt door de ambitieuze ponyruiters en door het publiek van A tot Z aangehoord. Hoofdsponsor Bert van Kooten en Jumping de Achterhoek geven hier met plezier een vervolg aan.

Impuls regionale ponysport

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is door Wendy Scholten bedacht met de insteek om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra impuls te geven en dat sprak Bert van Kooten direct aan. “De jeugd is ontzettend belangrijk en moet je stimuleren om zich te ontwikkelen tot goede opleiders van paarden. In de toekomst kan daar nog wel eens een tekort aan ontstaan en als dat gebeurt, zal Nederland lang niet meer zoveel goed afgerichte paarden kunnen exporteren als nu”, vertelt hij.

Kwalificaties

De winnaars van de selectiewedstrijden klasse L tot en met ZZ zijn direct geplaatst voor de finales. Dat geldt verder ook voor alle nummers twee in de klasse L voor D/E-pony’s en de klasse M voor C/D/E-pony’s. Heeft iemand zich al gekwalificeerd, dan schuift het startbewijs door naar de de volgende in de uitslag. De ponyruiters dienen zich te kwalificeren in de hoogste klasse waarin ze uitkomen.

De overige selectielocaties worden z.s.m. bekend gemaakt.

Bron: Persbericht PSC Lichtenvoorde / Wendy Scholten

wendy scholten paardensportcentrum lichtenvoordeDeel dit bericht