112 veulens en twee embryo’s op Veulenveiling Borculo in Vragender

29 augustus 2017

“Vijfendertigduizend euro. Eenmaal, andermaal? Niemand meer dan vijfendertigduizend? Verkocht!” De veilinghamer valt met een klap en er klinkt applaus op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Voor deze topprijs werd het chique dressuurveulen Luxury Star-K van ‘t Kattenheye vorig jaar in Vragender verkocht en komende week is er weer een tweedaagse veiling: Eliteveiling Borculo op woensdag 30 en donderdag 31 augustus.

Vakmensen hebben afgelopen maanden duizenden kilometers afgelegd in Nederland, Duitsland en België om de mooiste dressuur- en springveulens met zeer interessante afstammingen vast te leggen. Over de collectie wordt volop gepraat, zelfs tot ver over de grenzen. In Vragender worden toekomstbeloftes verkocht. Naast 112 veulens gaat het om twee veulens die volgend jaar geboren worden, oftewel embryo’s.

De Nationale Eliteveiling Borculo, die decennia lang in Borculo plaatsvond en vorig jaar naar de indoorhal van Paardensportcentrum Lichtenvoorde aan de Weijenborgerdijk 34 in Vragender verhuisde, behoort tot één van de toonaangevende veulenveilingen van Europa.

Eén van de selecteurs van de dressuurveulens is Eugène Reesink uit Winterswijk, die op Paardensportcentrum Lichtenvoorde zijn handelsstal runt. “We hebben een heel stel extra bewegende dressuurveulens! Het moet allemaal nog maar gebeuren op de veiling. Maar de kwaliteit is er, dat is zeker”, vertelt Eugène Reesink.

Floris van Leuken uit Putten, één van de selecteurs van springveulens, weet niet of hij tijdens de veiling op zijn handen kan blijven zitten. “De intentie om veulens te kopen heb ik in principe niet. Al zitten er meerdere veulens bij waar ik echt heel gek van ben. En ik durf niet met zekerheid te zeggen, of ik de verleiding kan weerstaan”, lacht hij.

Hoe dan ook, het belooft een spannend, internationaal biedduel te worden wat het bekijken waard is. De springveulens worden op 30 augustus vanaf 17.30 uur geveild, de dressuurveulens op 31 augustus vanaf 17.30 uur. Iedereen is van harte welkom. De entrée bedraagt 7,50 euro.

Bron: Veulenveiling BorculoDeel dit bericht