Micky Morssinkhof feliciteert Piet Raijmakers. Foto: Wendy Scholten

Piet Raijmakers verstoort Achterhoeks feestje

9 oktober 2016

Net als de eerste editie van Jumping Lichtenvoorde drie jaar geleden was het Piet Raijmakers die op zaterdagavond het Achterhoeks feestje kwam verstoren. De Brabander die 170 kilometer moest rijden vanuit Asten won de 1.40m Grote Prijs met zijn achtjarig toekomstpaard Van Schijndel’s Belle (Berlin x Carthago).

De barrage met elf ruiters was sensationeel. Maar liefst zes daarvan finishten tussen de 40.03 en 40.99 seconden, wat veel over de concurrentie zegt.

Nadat het publiek klokslag 20.00 uur massaal naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde toog, werd ze getrakteerd op prachtige sport met elf barragekandidaten uit 47 starts. Kevin Olsmeijer opende als eerste de aanval en zou uiteindelijk tweede met Dalvaro RK (v. Calvaro Z) en vierde met Bredero (v. Namelus R) worden. Megan Laseur nestelde zich op de derde plaats met Quisas Diamant. Voor de lokale favorieten Monique Veldhuis met Emma-Rosina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en PSC-stalamazone en laatste starter Ester Blekkink op Happy Girl (v. Nonstop) zaten er een vijfde en zesde prijs in.

Gangmaker

“Of ik het Achterhoeks feestje verstoor? Dat doe ik ook het liefst”, grijnst Piet Raijmakers, die bekend staat als gangmaker. De zege van 500 euro en Anemone Horse Trucks deken maken de twee uur durende rit vanuit Asten goed. “Ik vind dit een topaccommodatie om de winter mee te beginnen. Het wordt al bijna traditie om op Jumping Lichtenvoorde te rijden. Van Belle, waarmee ik won, heb ik heel hoge verwachtingen. We hebben haar nu bijna een jaar en ik denk dat dit één van mijn Grand Prix paarden van volgend jaar wordt. Het is de eerste keer dat ik haar snel reed in een barrage. Ze was nog zoekende, maar deed heel goed mee. Ik heb het denk ik gewonnen door haar grote galop. Voordat we haar kochten, liep ze trouwens in Duitsland. Ze werd getipt door degene die Rascin destijds ook ontdekte. Als ze maar een klein beetje in zijn voetsporen stapt, kan ik er alleen maar heel blij mee zijn.”

Kevin Olsmeijer

De Doorwerthse ruiter Kevin Olsmeijer gaat ook tevreden naar huis met zijn tweede en vierde prijs. “Het liep heel mooi. Bredero is een fijn paard, maar de achtjarige Dalvaro RK die tweede werd is denk ik een paard voor het allerhoogste werk. Hij springt bijna altijd nul en hoe krap je de bochten ook draait, je hoeft bij hem nooit bang te zijn voor een fout. Deze zomer was hij al een paar keer internationaal geplaatst in rankingproeven en we willen hem graag nog een tijd aanhouden, al wordt er wel veel aan getrokken.”

Kevin Olsmeijer leidt de meeste paarden zelf van A tot Z op en dat blijkt ook met Dalvaro RK het geval te zijn. “Gekocht als vijfjarige, wilde hengst die amper halstermak was, maar hij leerde heel snel. Als zevenjarige sprong hij al zijn eerste 1.40m rubriek en vorig jaar werd hij vijfde in de ISAH Cup, het NK voor zevenjarige springpaarden. Natuurlijk moet hij nog bewijzen dat hij het hoogste werk aan kan, maar ik heb het idee dat hij het beste paard is wat ik ooit gereden heb. Zolang ik hem heb wil ik weer wat meer internationaal gaan rijden. Als je geen paard hebt dat daar vooraan mee kan doen, heeft het voor mij geen zin om vijf dagen van huis te zijn. Dan geven nationale wedstrijden zoals deze ook meerwaarde aan een paard.”

Extra knuffel

Micky Morssinkhof feliciteerde in de prijsuitreiking de topzes met hun resultaat en gaf een extra knuffel aan haar eigen Happy Girl (v. Nonstop), die met Ester Blekkink knap zesde werd. Ze kan niet wachten tot ze hersteld is van haar gebroken enkel om de hete, maar fantastisch springende merrie zelf weer te rijden.

Persbericht, auteur Wendy Scholten voor PSC LichtenvoordeDeel dit bericht