Foto: Gerben Olthof - Driving Images

Authentieke rijtuigen door Winterswijkse landschap

15 juni 2017

In Winterswijk en de buurtschappen Kotten, Brinkheurne, Ratum en Henxel zijn op zondag 2 juli prachtige traditionele koetsen te bewonderen met daarop de koetsier en mede-passagiers in authentieke kledij. Menvereniging Winterswijk Oud Gerij e.o. organiseert dan namelijk haar jaarlijkse open rit voor traditioneel gerij.

Om tien uur verzamelen de deelnemers aan de rit zich bij het Wilhelmina verenigingsgebouw aan de Meester Meinenweg 1 in Winterswijk Kotten.

Een half uur later vertrekt de stoet via de Kottenseweg, Aalbrinkstegge, Vosseveldseweg, Adamskampweg, Steengroeveweg, Raetmansweg, Veldboomweg, Moezebrinkweg en Kremerweg naar Spieker Kossink in Ratum. Hier is een pauze van drie kwartier.

Oud en nieuw bij elkaar

Tijdens de pauze wordt een korte rondleiding door Spieker Kossink verzorgd door de heer Scholtz. Er kunnen ook vragen gesteld worden. Bovendien kan men op de naastgelegen boerderij van familie te Selle de melkrobot bekijken. Oud en nieuw dus dicht bij elkaar.

Na de pauze gaat het verder via Kremerweg, Vredenseweg, langs Wijngaard Hessselink, binnendoor naar de Kobstederweg, Jachthuisweg, Vredenseweg, Acacialaan, Kloetenseweg, Hortensialaan, Laan van Hilbelink, De Pelkwijk, Bataafseweg, Horstweg, Stemerdinkweg, Vosseveldseweg, Fukkinkweg, Wilterdinkweg, opnieuw Vosseveldseweg en Bekeringsweg terug naar het Wilhelminagebouw in Kotten.

Prijsuitreiking

Bij Gebouw Wilhelmina worden de traditionele rijtuigen opgesteld en de aanspanningen nog eens goed bekeken door het deskundige oog van de jury. Daarna is de prijsuitreiking. Iedereen is welkom bij het begin- en eindpunt en op de pauzeplek, maar alle mooie aanspanningen kunnen natuurlijk ook in beweging, langs de route, worden bekeken.

Wil je zelf deelnemen? Bekijk hier de info en het inschrijfformulier.

Bron: Menvereniging Winterswijk Oud Gerij e.o.


NB: De volgende dag begint Paardenvierdaagse Woold. Een mooie aangelegenheid voor de deelnemers om er een vijfdaagse van te maken; met koets door de mooie buurtschappen van Winterswijk.

Lees meer over Paardenvierdaagse WooldDeel dit bericht