Huldiging Vesuvius. © St. Nationale Elite Veiling Borculo

81.000 euro voor veilingtopper Vesuvius van ‘t Zuyderbosch

2 september 2018

Dag 2 van de Nationale Eliteveiling Borculo leverde donderdag 30 augustus met Vesuvius van ’t Zuyderbosch (Valverde x Vivaldi) voor 81.000 euro een geweldige veilingtopper bij de dressuurveulens op. Een dag eerder was Conner de la Vie Z (Cumano x Heartbreaker) met 40.000 euro de topper bij de springveulens.

Dressuurveulens

De opvallend bergopwaarts bewegende zoon van Valverde kwam na een spetterend biedduel, dat pas bij 81.000 euro eindigde, in de Oostenrijkse handen van Marianne Jerich terecht. Verantwoordelijk hiervoor was Adelinde Cornelissen. De dressuuramazone nam in de veilingpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde de honneurs waar voor haar voormalige sponsor. “Marianne wilde dit veulen heel graag hebben. Maar wat was het spannend zeg! Ik heb al vaker op deze wijze via de telefoon veulens gekocht, maar niet voor een bedrag als dit. Het veulen gaat nu naar Oostenrijk en wie weet komt hij nog ooit bij mij op stal. Ik zou het alvast niet erg vinden”, aldus Cornelissen.

Lees ook:
81.000 euro voor veilingtopper Vesuvius van ‘t Zuyderbosch
Adelinde Cornelissen: ‘Jerich wilde dit veulen bijzonder graag hebben’

Springveulens

Veulenveiling Borculo

© St. Nationale Elite Veiling Borculo

Dag 1 van de Nationale Eliteveiling Borculo stond in het teken van de springveulens. In de tot prachtige veilingpiste omgeturnde accommodatie van Paardensportcentrum Lichtenvoorde bleek het exclusieve bloed gewild bij de kopers. Dit kwam duidelijk naar voren bij veilingtopper Conner de la Vie Z. Dit geweldige hengstveulen is als nakomeling van Cumano uit de fantastische fokmerrie Tuut Tuut de la Vie (v. Heartbreaker) bijzonder zeldzaam te noemen. Na een spetterend biedduel viel de hamer op €40.000,- en bleek een telefonische bieder uit de Verenigde Staten de langste adem te hebben.

Lees ook:
Exclusief bloed bijzonder gewild tijdens springveulenveiling Borculo
Fokker Eric Goossens over veilingtopper Conner de la Vie Z: ‘Hij komt op een goede plek terecht’

Bron: Stichting Nationale Elite Veiling BorculoDeel dit bericht