Aaltense Merel Blom naar Olympische Spelen

19 juli 2016

De Nederlandse Paardensportfederatie KNHS maakte op 17 juli de afvaardiging bekend van paardensporters die zijn geselecteerd voor deelname aan de Olympische Spelen in augustus in Rio de Janeiro. Eventingamazone Merel Blom uit Aalten maakt deel uit van het eventingteam met haar paard Rumour Has It N.O.P.

Bondscoach Martin Lips vertelt in een KNHS-persbericht over de verwachting van het eventingteam. “In 2014 en 2015 hebben we ruimschoots aan de eisen voldaan die nodig waren om ons voor Rio te kwalificeren. Daar was ik heel blij mee en ben nu trots dat we er ook staan met een team. De weg was afgelopen maanden niet makkelijk, maar we zijn er klaar voor. Met het team gaan we voor een top zes klassering. Wil je individueel vooraan meedoen dan moet je goed dressuur rijden, snel zijn in de cross en foutloos springen, is mijn verwachting, maar het belangrijkste is dat we met het team gaan voor een mooie klassering.”

Het team bestaat naast Merel Blom met Rumour Has It N.O.P. uit Tim Lips en Bayro N.O.P., Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker en Theo van de Vendel met Zindane. Deze vier ruiters waren ook lid van het team dat vorig jaar op het EK als vierde eindigde. Merel en Tim waren lid van het team dat historisch brons won op het WK in 2014.

Lees hier het volledige KNHS-artikelDeel dit bericht