Cindy ten Broeke met Heraut. Foto: Henk Prinsen

Achterhoek Bokaal Mencompetitie gaat weer van start

16 mei 2018

De Hamelandse Menners houden op tweede pinksterdag weer hun KNHS mendag op de terreinen van de familie Berenschot aan de Boerenesweg te Geesteren. Dit is de eerste wedstrijd in de RMA-outdoorcompetitie om de Achterhoek Bokalen mendressuur en vaardigheid.

Er wordt om 9.30 uur begonnen met de menproeven, met aansluitend om 10.00 uur de vaardigheidsproeven. De prijsuitreiking zal om ongeveer 15.00 uur zijn. Er doen zowel startpashouders als hobbyrijders mee uit het hele land met een enkelspan of tweespan pony’s of paarden.

Competitiewedstrijden

De andere wedstrijden om de Achterhoekbokalen zijn op 2 juni in Hengelo (Gld.), 23 juni in Westendorp en 22 juli in Winterswijk. De finale wordt op 1 september verreden, wederom in Geesteren.

De bokalen voor mendressuur en vaardigheid worden aangeboden door de familie Middelkoop uit Doetinchem. Ter stimulering van de mensport zijn voor de hobby/impulsklasse aparte bekers beschikbaar gesteld.

Hippisch Achterhoek Bokaal

Vorig jaar werd voor het eerst de Hippisch Achterhoek Bokaal uitgereikt aan Hans Ouwersloot. Uiteraard wordt er in de Hippisch Achterhoek Bokaal wederom gestreden om deze ereprijs voor de beste menner in de dressuur én de vaardigheid.

Volg het op Hippisch Achterhoek

Bekijk hier meer info over de Achterhoek Bokaal Mencompetitie. Op deze pagina kunnen na iedere wedstrijd ook weer de uitslagen en tussenstanden worden bekeken.

Zie ook: Regio Mennen Achterhoek en Hamelandse MennersDeel dit bericht