KWPN: Achterhoeks gefokte Ampère-zoon doorverwezen

6 december 2017

De eerste dag van de eerste bezichtiging van dressuurhengsten voor de KWPN Hengstenkeuring leverde gisteren in Ermelo een doorverwijzing op voor 301 NN (Ampère x Florestan I). Een mooi succes voor Marcel Roerdink uit Winterswijk, de bedenker van HippischAchterhoek.nl . Hij heeft de zwarte hengst namelijk gefokt en in gedeeld eigendom met Reesink Horses in Eibergen.

Bekijk hier de video van de doorverwezen Ampère x Florestan I

Eerder dit jaar verdiende Jenthe, de volle zus van de doorverwezen hengst, al het sterpredicaat en vervolgens het voorlopig keur predicaat. Jenthe is nog in eigendom van haar fokker Marcel Roerdink.

Eerste dressuurdag

Het bleek een zeer vruchtbare dag gisteren in Ermelo. Van de 56 aangeboden hengsten, kregen er 27 groen licht: praktisch de helft! “Als commissie hebben we heel fijn kunnen keuren vandaag, het begon vanochtend op het straatje al met een goed gevoel. Voor enkele hengsten stonden bemerkingen op het fundament een uitnodiging voor de tweede bezichtiging in de weg, maar over het algemeen hebben we correcte, grootramige paarden gezien die bergopwaarts bewegen”, legt voorzitter Bert Rutten uit.

Er worden vandaag tot en met zaterdag nog dressuurhengsten beoordeeld in Ermelo en dan vindt maandag de nakeuring plaats.

Bekijk hier de lijst met alle Achterhoeks gefokte doorverwezen hengsten
Bekijk hier alle uitslagen

Bron: KWPN
© Hippisch Achterhoek (Daniëlle Carrière)


Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht