Achterhoekse deelnemers op internationale eventingwedstrijd

14 september 2017

Het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld is een groots eventing evenement in Nederland waar naast de internationale wedstrijden voor paarden en pony’s ook het KNHS eventing kampioenschap op CIC2* niveau wordt verreden. Morgen, 15 september 2017, gaat het van start.

Onder meer Achterhoekers Merel Blom (Aalten), Lonneke Klein Willink (Gelselaar), Bjinse Venderbosch (Harreveld), Jody van de Kamp (Hengelo Gld), Wouter Mosselman (Westendorp) en Silke Smits (Heelweg) dingen mee naar de hoogste eer in het (inter)nationale deelnemersveld.

Ingrid Klimke

Er komen zowel nationale als internationale ruiters aan de start van het evenement. Zo ook de kersverse Europees kampioene Ingrid Klimke. De Duitse komt graag naar het Achterhoeks Hippisch Festijn. “Er heerst een heel goede sfeer en er staat altijd een prachtige cross”, vertelt ze in een interview op de website van het evenement. Vorig jaar won ze beide hoofdrubrieken in Varsseveld. Nu prijkt ze opnieuw met meerdere paarden op de startlijst en komt ook haar 14-jarige dochter Greta Busacker in actie.
Lees het interview hier

Stephan Hazeleger

Vorig jaar op het Achterhoeks Hippisch Festijn verraste eveningruiter Stephan Hazeleger vooral zichzelf. Hij debuteerde met Dupon (v. Phin Phin) in de tweester en pakte direct ook het KNHS-kampioenschap bij de senioren. Dit jaar keert hij opnieuw terug naar Varsseveld waar hij met twee troeven probeert de titel te prolongeren. “De paarden doen weinig voor elkaar onder”, zegt Stephan in een interview op de website van het evenement. “Albert loopt normaal gesproken beter in de dressuur dan Dupon, maar Dupon is vaak wat safer in de cross. Albert is op tweesterren-niveau minder ervaren. Helvoirt was zijn eerste wedstrijd op dat niveau, maar toen kwamen we ten val. Dit wordt dus zijn tweede tweester.”
Lees het interview hier

Alice Naber

Al jarenlang is een van Nederlands bekendste eventingamazones Alice Naber-Lozeman op het Achterhoeks Hippisch Festijn van de partij. “Ik denk dat ik al wel ruim 25 jaar elk jaar naar Varsseveld kom. Ik hoor bijna bij het meubilair”, grapt de amazone in een interview op de website van het evenement.
Lees het interview hier

Bekijk hier de startlijsten en uitslagen van het CIC1*/2*, CCI1* en CCIP1*/2*
Bekijk hier alle startlijsten en uitslagen

Bron: Achterhoeks Hippisch FestijnDeel dit bericht