Achterhoekse kampioenen op CK Gelderland

8 juli 2017

Op de Centrale Keuring van KWPN  Gelderland gisteren in Ermelo kregen een aantal  Achterhoekse fokproducten graadverhoging. Bovendien gingen er verschillende kampioenslinten naar de Achterhoek.

Jendelien

Bij de driejarige springmerries werden er acht uitverkoren voor de finale. Zondermeer een fraaie collectie rijtypische paarden met een echte merrieopdruk. Jendelien (Carembar de Muze uit stermerrie Wendelien v.Tangelo vd Zuuthoeve) van f/g De Radstake te Varsseveld werd kampioen, Cor lichtte toe: “Een goed ontwikkelde, rijtypische merrie met een sprekend hoofd. De hals staat er iets horizontaal op, maar dat is voor een springpaard helemaal niet erg. Ze heeft ook een lang doorlopende schoft en een sterk fundament.”
Lees meer

Marcella

Er waren voor deze editie van CK Gelderland niet zo heel veel veulens aangemeld. Toch kon de jury vier nette veulens selecteren voor het formeren van de kopgroep. In dit kleine gezelschap liepen twee nakomelingen van Chapeau TN mee. Hiervan werd Marcella (uit Cella prok v.Verdi) van f/g J. Saaltink uit Laren kampioen. Cor Loeffen: “In de finale hadden we een stel hele royale veulens, die zich niet alleen vanochtend maar ook vanmiddag nog heel goed hebben laten zien. De kampioen is een zeer rijtypisch veulen met hele goede verbindingen,die op een hele makkelijke manier galoppeert.”
Lees meer

Morricone UTV en Main Steam UTV

Vier dressuurveulens werden uitgenodigd voor de finale. Geen kwantiteit deze keer in Gelderland, maar wel veel kwaliteit, want alle vier mogen zich nogmaals laten zien op de Nationale Veulenkeuring. Hengstenhouder Joop van Uytert stond bij alle veulens als medefokker en -geregistreerde genoteerd en in het geval van de kampioen en de reserve is dat samen met f\g A.M. Taal-Vlas uit het Achterhoekse Hengelo

Kampioen werd Morricone UTV, een zoon van High Five US uit de elitemerrie Florisante (v.Bordeaux). Marian Dorresteijn lichtte toe. “Een hele sterke rubriek waarvan wij als jury enorm hebben genoten. De kampioen staat duidelijk in het rechthoeksmodel, is goed ontwikkeld, heeft een mooie bespiering in de croupe en loopt steeds in de goede houding. De nummer twee deed eigenlijk heel weinig onder voor de kampioen. Ook dit is een heel aansprekend veulen met een goede houding en veel lossigheid in beweging.” De reservekampioen Main Stream UTV is een zoon van Total US uit elitemerrie Epoque D’Or (v.Vivaldi).
Lees meer

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: KWPNDeel dit bericht