Osolution. ©NRPS

Achterhoekse ponyhengst Osolution NRPS goedgekeurd

18 januari 2017

De vijfjarige donkerbruine D-pony-hengst Osolution van familie Terbogt en A.B.P. Jurrius uit Vorden werd zaterdag goedgekeurd bij het NRPS. B. Coldewijn uit Hummelo fokte de donkerbruine zoon van de NWR-hengst Flame’s Miracle (v. Orchard Boginov).

Commentaar verrichtingsjury:

Osolution is een goed ontwikkelde hengst. Hij heeft zich gedurende het onderzoek positief ontwikkeld. Zijn stap is voldoende ruim met tact en regelmaat. De draf is ruim en krachtig. De galop is ruim met balans en tact. Tijdens de buiten galoppade laat de hengst zich goed rijden.

Osolution beschikt over een mooi type, beweegt met een mooie zelfhouding en is netjes afgericht. De hengst heeft een nette en correcte dressuurproef gelopen.

De hengst heeft zich in het springen positief ontwikkeld. Hij heeft een nette techniek, voldoende vermogen en changeert makkelijk. De gastruiter vindt dat de hengst netjes is afgericht en een goed gevoel heeft met potentie voor de toekomst.

Het stalgedrag vermeldt geen bijzonderheden, de hengst gedraagt zich rustig en betrouwbaar.

Familieaangelegenheid

Er werden nog twee ponyhengsten goedgekeurd waar een Achterhoeks tintje aan zit. De Eibergse amazones Judith Ribbels en haar dochter Britt stelden namelijk de hengsten Nero van de Koetsiershoeve en Kyoto BR voor. Britt Ribbels heeft voor het verrichtingsonderzoek de twee ponyhengsten getraind en op de beoordelingsdagen gereden, Maar om ze ook allebei op het examen voor te stellen, werd misschien een beetje teveel van het goede.

Bron: Hippisch Achterhoek / NRPSDeel dit bericht