New Challenges Kodey

Achterhoekse Welsh-pony’s de grote plas over

15 juni 2017

In 2009 verkochten de Achterhoekse Welsh-fokkers Ellen Lievestro en Patrick Wormgoor al het Welsh B-veulen New Challenge’s Kodey naar Canada. Nu gaan er wederom twee Welsh B’s via hen de grote plas over. De ex dekhengst Hilin Winchester krijgt een carrière als hunterpony in Amerika en een door Ellen en Patrick gefokt veulen gaat naar Canada.

‘Op jonge leeftijd was New Challenge’s Kodey al succesvol in de small hunter klassen aan de hand. Nu op volwassen leeftijd is deze Griashall Kiwi-zoon zeer succesvol onder het zadel en wint hij het ene naar het andere kampioenschap’,  vertelt een enthousiaste Patrick. ‘We ontvangen regelmatig hele mooie foto’s en goede berichten van hem. Kodey, die onder de soortnaam Nickelodeon furore maakt, is op het moment in handen van een Amerikaanse familie waar we regelmatig contact mee hebben.’

Hilin Winchester

Hilin Winchester

Hilin Winchester

De Amerikaanse familie vroeg het stel uit te kijken naar een nieuwe kampioen voor hen. ‘In onze zoektocht kwamen we terecht bij Simone de Bondt die met haar dochter regelmatig mooie en goede pony’s te koop heeft. Ons oog viel op de ex dekhengst Hilin Winchester die geruind is voor de sport. Een pony met een schitterend type, de perfecte kleur en aftekeningen en echt de wauw factor voor onze Amerikaanse klanten’, vult Ellen aan.

‘Diverse foto’s en filmpjes hebben we gemaild en de koop was al snel gesloten . Winchester moest nog wel even klinisch en röntgenologisch gekeurd worden. Deze keuringen doorstond de pony glansrijk dus gisteren kon hij aan de reis naar New York beginnen. Al met al heel wat geregel maar het wel leuke handel zo.’

Hengstveulen naar Canada

En uit deze verkoop is ook direct een tweede verkoop ontstaan. ‘Vanuit Canada werd serieuze interesse getoond in het veulen van onze New Challenge’s Hayfa. Zij zoogt dit jaar een schitterend hengstveulen van Lintelo Gawain. Eigenlijk wilde Patrick hem aanhouden voor de opfok’, vertelt Lievestro, ‘maar we hebben eigenlijk geen ruimte voor jonge hengsten. En met deze serieuze belangstelling hebben we toch maar besloten hem te verkopen. Wel jammer voor de fokkerij maar we kunnen helaas niet alles aanhouden en dit is toch weer mooie reclame voor ons als fokkers’,  besluit het enthousiaste koppel.

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle Carrière

New Challenges Kodey

New Challenges KodeyDeel dit bericht