Bronckhorster Paardenmeerdaagse

26 mei 2017 - 28 mei 2017

De inschrijving is opengesteld voor zowel ruiters/amazones als voor menners.

Inschrijfformulier »

Er zullen deze drie dagen routes gereden worden van ongeveer 25 á 30 km door de omgeving van Vorden, Hengelo en Zelhem. De opzet is om de deelnemers de mooiste plekjes uit de gemeente Bronckhorst te laten zien en te laten ervaren hoe het is om met je paard of pony 3 dagen door de Achterhoekse natuur te trekken. Het is een zeer gevarieerd landschap met bosgebieden, landerijen, kastelen en uiterwaarden dat zich erg goed leent om een aantal dagen op een ontspannen manier met de ruiter- of mensport bezig te zijn.

Iedere aanspanning en ruiter ontvangt een routebeschrijving en op een aantal plekken is de route middels pijlen aangegeven. Er is voldoende verkeersbegeleiding aanwezig om op onoverzichtelijke plekken alles in goede banen te leiden. Er kan individueel gestart worden, maar er mag ook in kleine groepjes van meerdere aanspanningen/ ruiters gereden worden. De start is elke dag tussen 10.30 uur en 12.00 uur. Het secretariaat sluit om 17.00 uur.

Hoewel het zeker de moeite waard is om alle 3 routes te rijden kunnen de deelnemers ook volstaan met 1 of 2 routes te rijden.

Als aanvulling op onze rit op zondag bieden we dit jaar ook weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een bekwaamheidstest welke ontleent is aan de TREC-sport. Vorig jaar hebben wij dit onderdeel toegevoegd aan ons evenement in het kader van alles mag maar niets hoeft, en was het een groot succes. Om wat meer te weten te komen over TREC verwijzen wij u graag naar onze site www.bronckhorsterpaardenmeerdaagse.nl waar een kennismakings video is geplaatst.

Wij zien dit als spelelementen en zeker niet als een wedstrijd. Het is facultatief en er is geen enkele verplichting om eraan deel te nemen. We nodigen U niettemin graag uit om hieraan mee te doen. Om een beeld te krijgen hoeveel deelnemers hiervan gebruik zullen maken vragen wij u wel op het inschrijfformulier aan te geven of u voornemens bent hieraan deel te nemen.

De leden van de menvereniging kennen natuurlijk de mooiste plekjes in hun woonomgeving en zijn er trots op dat ze deze in de verschillende routes op mogen nemen. Er zijn weggetjes opgenomen die normaal niet toegankelijk zijn maar speciaal voor dit evenement opengesteld worden door de Landgoedeigenaren. Hiervoor zijn wij de Landgoedeigenaren zeer erkentelijk. De deelnemers worden zoveel als mogelijk is vrij gelaten om te rijden wanneer zij willen.

Het bekende paarden evenemententerrein de Hietmaat (Zelhemseweg 15, 7255 PS Hengelo (Gld) is het dagelijks start- en eindpunt van de tocht. Van hieruit zijn alle routes uitgezet ; vrijdags richting Vorden , zaterdags blijven wij in de omgeving Hengelo en zondags gaan wij naar Zelhem.

Ga naar de Website

Deel dit agenda item