Slingeplas Oefencross

2 oktober 2016

Paardensportvereniging Aalten organiseert met medewerking van de Grensruiters uit Dinxperlo een oefencross voor ponyruiters bij de Slingeplas in Bredevoort. Deze cross wordt nu al enkele jaren op deze mooie locatie gehouden en is ieder jaar weer een enorme belevenis voor de deelnemers, begeleiders en zeker ook voor de toeschouwers.

De deelnemers aan de cross moeten op deze dag drie disciplines laten zien: Een dressuurproef, een klassiek springparcours en de cross. Voor de cross worden 20 natuurlijke hindernissen gebouwd, in het bos, door het water en op het zand. De hindernissen worden aangekleed met natuurlijke materialen, zoals takken, pompoenen, mais en bloemen, vaak een plaatje om te zien in de herfstige omgeving.

Als warming up wordt er voorafgaand aan de cross ook nog een wegparcours afgelegd met de pony.

Gedurende deze dag worden er ook Bixie proeven gereden, om de jongste en minder ervaren ruitertjes te laten kennismaken met de wedstrijdsport.

Veelzijdige ruiters en amazones uit de gehele regio zullen aan dit evenement deelnemen. We verwachten dat er ongeveer 80 combinaties aan de start komen. De dressuur en het klassiek springen beginnen om 9.00 uur. Het wegparcours start om 12.30 uur en om 13.00 uur start de cross.

De vereniging heeft een kraam waar zij tweedehands ruiter- en paardenspullen verkoopt en er wordt koffie en eigen gebakken taart verkocht.
Toeschouwers zijn van harte welkom om deze gezellige herfstcross te komen bekijken en te genieten van de prachtige ponysport. De toegang is gratis.

Meer informatie

Deel dit agenda item