Dressuurkampioenen paarden Kring Achterhoek bekend

24 december 2017

De laatste selectiewedstrijd dressuur paarden van Kring Achterhoek Oost is dit weekend in Paardensportcentrum Lichtenvoorde verreden. Kringkampioenen zijn geworden: Anjeta ter Vrugt met Barthezz Royal (B), Ester Blekkink met Eindelijk (L1), Judith Ribbels met Hiphop EBH (L2), Laura Kampshof met Gucci Brown (M1), Leila Sticker met Honey Blue (M2), Kristy De Roo met Florian (Z1), Wendy Scholten met Giovanni WS (Z2) en Sanne Bolster – Klein Braskamp met Exclusief (ZZL).

L1

Uiteraard werden dit weekend ook per proef prijzen uitgereikt. De klasse L1 werd op vrijdagavond verreden. Ester Blekkink en de zelfgefokte Eindelijk (v. Applaus) wonnen beide proeven met respectievelijk 204 en 195 punten.

B

Op zaterdag wisselden Anjeta ter Vrugt met Bartezz Royal en Jarmke Navis met Haizenzi (v. San Amour) stuivertje. In de eerste proef won Anjeta met 199 punten en werd Jarmke tweede met een halve punt minder. In de tweede proef was de winst voor Jarmke met 220 en werd Anjeta tweede met 207.

L2

In de L2 won Judith Ribbels met Hiphop EBH (v. Sorento) met 213,5 punt. Mieke Naberink en Isalita Roos (v. Cupido), die in de eerste proef tweede werden met 203 punten, wonnen de tweede proef met 196,5 punten.

M1/M2

Leila Sticker werd met Honey Blue (v. Sorento) eerste en tweede in de M1/ M2 in handicap. Ze scoorde 198,5 en 203,5 punt voor haar M2-proeven. In de tweede proef werd Janneke Punte met Florencio-nakomeling Here I Am eerste met 211,5 punt

Z1

Vandaag, zondag, werden de drie hoogste landelijke klassen verreden. Kristy De Roo won met Florian (v. Zhivago) de eerste Z1-proef met 236,5 punt. Tweede werd Florentine Rootveld met Gentle-wish (v. Belissimo M) 229,5 punt. In de tweede proef zegevierde Rootveld met 221,5 punt.

Z2/ZZL

De gecombineerde klasse Z2/ZZ-Licht kende twee winnaars. Michelle Weyl won met Enzo D (v. Sorento) de eerste proef met een percentage van 67 voor de ZZL-proef. Sanne Bolster – Klein Braskamp eindigde in de tweede proef bovenaan met Exclusief (v. Jazz). Deze combinatie scoorde 64,71% voor de ZZL-proef. De beste Z2-score was voor Wendy Scholten die met Giovanni WS (v. ) 64,80% scoorde in de eerste proef en daarmee tweede werd.

Bekijk hier alle uitslagen van dit weekend
Bekijk hier de uitslag van de selectie

Heb jij nieuws of een verhaal voor de website of wil je iets aankondigen?
Tip de redactie!Deel dit bericht