Imke Lamsma met ASE Bisiriya Hlayyil

ASE Bisiriya Hlayyil derde op CEI** voor Junioren

17 oktober 2016

De 17-jarige Imke Lamsma is zondag op het CEI** voor Junioren in Babenhausen (Duitsland) derde geworden met de Arabische Volbloedmerrie ASE Bisiriya Hlayyil van haar Winterswijkse fokker Talitha Bakker.

Op zondag 16 oktober 2016 werd in het berglandschap van het Bayerische Babenhausen een FEI Endurancewedstrijd gehouden. De wedstrijd werd uitgeschreven over een afstand van 90km (CEI*), 120km (CEI**) en 160km (CEI***). Op de 120 km bij de junioren ging Imke Lamsma van start met de Arabische Volbloedmerrie ASE Bisiriya Hlayyil (Bishr x Manilah). Deze 8-jarige merrie is gefokt door en eigendom van Talitha Bakker van Arabian Stud Europe in Winterswijk Woold.

Kwalificatie voor WK

De merrie behaalde eerder dit jaar haar CEI**-kwalificatie door de CEI* in Ermelo uit te rijden met een gemiddelde snelheid van 16,78 km/u, wat haar een prachtige 9e plaats opleverde. In Babenhausen ging de afstand over 120km, verdeeld onder vijf rondes van 40, 30, 30 en 20 kilometer met tussentijds steeds een pauze van 40 of 50 minuten. Tijdens deze pauzes werd het paard gecontroleerd op kreupelheid, uitdroging en algemene fitheid.

De merrie liet een mooi constant tempo zien met goede herstelwaardes na elke ronde. Met een gemiddelde snelheid van 14,59 km/u leverde haar dit een prachtige derde plek op. Hiermee heeft deze combinatie zich deels gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap dat volgend jaar in Verona (Italië) gehouden wordt. Er dient volgend jaar alleen nog een keer progressie te worden getoond om dit startbewijs te bemachtigen!

ASE Bisiriya Hlayyil wordt via embryo transplantatie bovendien ingezet voor de fokkerij.

Bron: persbericht Arabian Stud EuropeDeel dit bericht