ASE Farhan. Foto: Reindert Jansen

ASE Farhan onverslaanbaar

20 augustus 2018

Afgelopen weekend tijdens de Internationale Eurozone Cup kwam de Wooldse Arabieren fokkerij Arabian Stud Europe aan de start met twee nakomelingen van de merrie ASE Bisiriya Hlayyil.

Bij de jaarling merries kwam ASE Kamiliya Hlayyil (v. Kahil al Shaqab) aan de start en zij behaalde een prachtige 2e plaats in een sterk deelnemersveld. 1e in haar rubriek werd CBA Maruja van Bouche Arabians uit Duitsland.

Bij de veulens kwam ASE Farhan (v. RFI Farid) aan de start. Dit inmiddels zeer bekende veulen is tot nu toe ongeslagen in de showring. Met zijn nog maar 4 maanden oud heeft hij inmiddels vijf gouden medailles behaald zowel nationaal als internationaal.

Ook dit weekend wist hij de showring te domineren en won zowel op zaterdag op de nationale als op de zondag tijdens de International show de Gouden medaille bij de hengstveulens. Hierbij hielt hij de Belgische en Nederlandse deelnemers ver van hem vandaan.

Meer Achterhoeks succes

Suzanne van Rossem met Shayan. Foto: Isabelle Konst

Ook andere Achterhoekers wisten goed te scoren op de show. Winterswijkse Suzanne van Rossum behaalde met haar paard Maghada’s Shayan (TF Afrikan Shah x Maghada) een Zilveren medaille bij de ruinen tijdens de nationale show en een prachtige bronze medaille tijdens de internationale show. Beide keren moest ze ASE Bailando (Bastian el Pryam x ASE Brasilia Chariklia), gefokt door de Wooldse fokkerij Arabian Stud Europe en in eigendom van Baila Arabians, voor laten gaan. Hij behaalde tijdens de nationale show de Gouden medaille en op de internationale de Zilveren. Goud op de internationale show bij de ruinen ging naar de Deense WW Shazam (v. Ajman Moniscione).

Ook Paula Böhmer uit Aalten had een goede show. Haar jonge hengst Ali Khan (Cavalli x Althea) won de 1e plaats op de nationale show en behaalde vervolgens het goud tijdens het kampioenschap junior hengsten. Het hengstveulen Avicci Lazize, welke zij in combinatie met A. Stoop heeft behaalde een bronze medaille bij de hengstveulens tijdens de nationale show.

Bron: Arabian Stud EuropeDeel dit bericht