Stichting Mensport Winterswijk

30e samengestelde menwedstrijd – Stichting Mensport Winterswijk from sybren haandrikman – EFM on Vimeo.

SWM Winterswijk

Voor de 33-ste keer organiseerde Stichting Mensport Winterswijk op zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 haar jaarlijkse samengestelde menwedstrijd in ’t Rommelgebergte aan de Meekertweg.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNHS en telt mee voor het Nederlands kampioenschap.

De deelnemers strijden in 3 klassen om de hoogste eer. Naast de drie niveauklassen worden de deelnemers ingedeeld in verschillende rubrieken. De rubriek is afhankelijk van het soort aanspanning. Zo kent de KNHS enkelspan-, tweespan-, vierspan- of tandem- aanspanningen. Daarnaast strijden natuurlijk de pony’s tegen de pony’s en de paarden tegen de paarden. Alle rubrieken komen aan bod in Winterswijk in alle klassen. Tevens zal er een hobby klasse zijn voor de junior deelnemers.

De samengestelde menwedstrijd is verdeeld over twee wedstrijddagen. Op de zaterdag worden twee onderdelen verreden nl. de dressuur en het vaardigheid parcours, in de volksmond ‘kegeltjes rijden’ genoemd. Tijdens deze onderdelen worden de gehoorzaamheid en lenigheid van de paarden getest, evenals de controle over de paarden en de stuurmanskunsten van de menner.

Op zondag wordt in het spectaculaire onderdeel, de Marathon, het uithoudingvermogen van de paarden. Tijdens elk onderdeel worden er strafpunten gehaald door de aanspanning. Strafpunten krijgt de aanspanning door niet juist gereden dressuur, overschrijding van tijdslimieten of afgereden balletjes. De deelnemers met de minste strafpunten wint de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd zal er een barrage verreden worden door de beste Winterswijkse aanspanningen. Daarbij zijn mooie prijzen te verdelen en natuurlijk een jaar lang de titel de beste Winterswijkse rijder.

De toegang voor bezoekers op beide dagen is gratis.

Ga naar Website
Menvereniging Winterswijk Oud Gerij
Regio Mennen Achterhoek

SWM Winterswijk