Gerrit Huiskamp. Foto: Ron Rensink

Authentieke menbeker met emotie voor Gerrit Huiskamp

6 juni 2018

Aan het einde van de rit van een negental authentieke rijtuigen zondag 3 juni 2018, kreeg Gerrit Huiskamp de wisselbeker voor het schoonste geheel uitgereikt. Een emotioneel moment, want de trofee werd ter beschikking gesteld door Riek en de onlangs overleden Henk ten Pas. Riek ten Pas klom bij noaber en goede vriend Gerrit Huiskamp op het rijtuig voor de ereronde.

Huiskamp, lid van de organiserende vereniging, had voor de rit zijn KWPN paarden Ferro en Hallie en zijn Barouche uit 1895 flink opgepoetst. Hij en zijn passagiers droegen ook mooie, passende kleding. De juryleden, burgemeester Joris Bengevoord, Gabriëlle Broeze en Gerda Kruisselbrink plaatsten hem op nummer 1.

Hans Lobeek 

Tweede werd clubgenoot Hans Lobeek die zijn zwarte Gelderse merries Olinda en Nerona voor eveneens een eind negentiende eeuw gebouwde Barouche had gespannen. Deze Barouche in 2010 nog gerestaureerd.

De derde plaats was voor Johan Vaags met de zelfgefokte Haflinger Wilske van de Wiecheringsweide gespannen voor een Victoria uit 1904 die hij kocht van zijn bijrijder Frans Kersten.

Fotoalbums

De rit werd door verschillende fotografen vastgelegd en de albums worden zoveel mogelijk op de Facebookpagina van Menvereniging Winterswijk gedeeld. Onder de foto’s ook een stel prachtige foto’s van Ron Rensink die onder meer de emotionele uitreiking van de wisselbeker kiekte.

Bron: Menvereniging WinterswijkDeel dit bericht