Bart Veeze met Fortunato vijfde op NK Z2 dressuur

4 maart 2017

Nadat Bart Veeze en Fortunato (v. Ampère) enkele weken geleden gehuldigd werden als Gelders kampioen in het Z2, volgde gisteren het slotstuk op de KNHS Kampioenschappen in Ermelo. In een mooie strijd tussen de beste Z2-combinaties van heel Nederland bezette Bart met de ruin van de familie Driessen, na een klassieke proef en de Kür op muziek, de fraaie vijfde positie in een sterk deelnemersveld.

Na de klassieke proef nam het duo met 70,29% de derde plek in en was er nog uitzicht op een podiumplek. In de Kür was Fortunato helaas wat moe en ontstond er jammer genoeg wat puntenverschil. Met 70,54%, en bij één jurylid zelfs de eerste positie, belandden ze uiteindelijk op de vijfde plek.

“Fortunato liep een heel goede eerste proef. We waren foutloos en het beeld was mooi. In de Kür was hij jammer genoeg een beetje moe en puntenverschil is natuurlijk altijd spijtig. In de training richt ik me nu op Indoor Brabant, waar we volgende week aan de start komen. Voor een nog mooier geheel wil ik Fortunato nog nét wat scherper en losser krijgen”, aldus Bart.

Alle uitslagen »

Bron: Stal VeezeDeel dit bericht