Bart Veeze Z2-kampioen en -reservekampioen van Gelderland

20 januari 2017

De eerste Gelders indoorkampioen 2017 is bekend en komt uit de Achterhoek. Bart Veeze en Fortunato (v. Ampère)  wisten vandaag in Beuningen de titel in de Z2 dressuur te veroveren. De dressuurruiter uit Lochem en uitkomend voor RV Hummelo werd bovendien reservekampioen met  Eddow A (v. Vivaldi).

Bart Veeze wwam in de klasse Z2 in actie met Eddow (v. Vivaldi) en Fortunato (v. Ampère) en met beide paarden plaatste hij zich na een sterke kwalificatieproef voor de Kür op muziek. Beide paarden liepen een fraaie Kür

Met een mooi percentage van 74,19 mag Fortunato van de familie Driessen zich de nieuwe Gelderse kampioen noemen. Fortunato blonk uit in kracht en cadans. In draf ging hij met veel gemak door de zijgangen en in galop toonde hij veel afdruk en sprong.

Ook Eddow, die zeer veel aanleg in de galop aan het daglicht legde, liet zich van zijn beste kant zien en met ruim 71% werd hij reservekampioen. Met beide paarden heeft Bart zich zodoende geplaatst voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Hij zal echter moeten kiezen, aangezien hij in Ermelo maar met één van beide paarden in actie mag komen.

Bekijk/volg hier alle uitslagen van de Gelderse kampioenschappen dressuur paarden

Bron: Stal Veeze / Hippisch AchterhoekDeel dit bericht