© Amber Snuverink - Ambs fotografie

Bixie kampioenen 2019

17 september 2019

Zondag 15 september jl was de finaledag van de Bixie competitie bij PSV in den Bosch in Lichtenvoorde.

Wat een spanning op deze dag! Opa’s en oma’s , ooms en tantes, broertjes en zusjes iedereen kwam kijken en aanmoedigen. De kinderen hadden de zadels en de hoofdstellen gepoetst, de pony gewassen , de manen geknot en de wedstrijdkleding aangedaan.

Op het programma stonden 2 dressuurproeven en een parcours springen. De dressuur is in de klasses AA, A en B1. Bij het springen de klasse AA , A en BB.

Kinderen vanaf 4 jaar t/m 13 hebben vandaag laten zien aan de juryleden wat ze kunnen. Voor alle kampioenen was er een mooie beker en een lintje en ook nog een mooie sjerp!

Wat hebben we geluk gehad met het mooie weer! En een paar fijne sponsoren, de Welkoop Lichtenvoorde en Koos Prins , groente en fruit. Onder de mooie blauwe lucht, met het publiek langs de kant, de fotografen op de loer reden de kinderen met de pony in de baan.

De jury beoordeelt dan hoe de kinderen de oefeningen moeten rijden. En hoe netjes ze dit volbrengen. Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen groeien tijdens de wedstrijddagen! De jeugd heeft de toekomst! Rond de klok van 13 uur was de uitslag van de kampioenen bekend.

Kampioenen per klasse:

Dressuur

AA : Laurynn Lurvink
A : Puck van Schilt
B1: Femke Bolster

Springen

AA : Puck van Schilt en Meike van den Boagard
A : Roos Bussmann
BB: Lotte Scholten

Op naar een nieuw seizoen bixie!Deel dit bericht