Blom en Lakeman naar Wereldruiterspelen Tryon (USA)

1 augustus 2018

Na afloop van het NK Dressuur in Ermelo afgelopen weekend zijn de teams bekend gemaakt die de acht verschillende paardensportdisciplines voor Nederland gaan vertegenwoordigen op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon (USA). 46 paarden en 103 personen vormen samen de Nederlandse delegatie die van 11 t/m 23 september in actie komen op het grootste sportevenement van Amerika dit jaar. Vanuit de Achterhoek reizen Merel Blom (eventing) en Jarmilla Lakeman (endurance).

Voor de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing en de Paralympische discipline para-dressuur staan in Tryon niet alleen wereldtitels op het spel, de prestaties tellen ook als kwalificatie voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo in 2020.

Eventing

Merel Blom uit Aalten en haar paard Rumour Has It N.O.P. behoren tot de zeven voorlopig geselecteerde eventingruiters voor Tryon. Bondscoach Bettina Hoy: “We hebben nu nog een lijst van zes ruiters en zeven paarden, door de enorme regenval is een deel van het traject in Tryon misschien niet bruikbaar. Als dat zo is hebben we een cross van rond de acht minuten, als het traject wel op tijd hersteld is, dan hebben we een cross van 11 minuten met een flinke heuvel aan het einde. Dat maakt natuurlijk een enorm verschil, de definitieve beslissing neem ik als er een beslissing is genomen over het traject. We hebben goede ruiters en paarden, ik heb er heel veel zin in”, vertelt ze aan de KNHS.

Endurance

Jarmila Lakeman uit Warnsveld en haar paard El Kebir Florival gaan hun beste beentje voor zetten op de WEG in Amerika. Doel van de chef d’équipe is om met een team te finishen. Chef ‘d Equipe Pieter Wiersinga: “Op vorige WEG in Normandië hadden we natuurlijk de fantastische zilveren individuele medaille van Marijke Visser, toen is het alleen helaas niet gelukt om me een compleet team te finishen. Uitgangspunt voor dit jaar zal zijn om met een team te finishen, daar gaan we ons uiterste best voor doen. Als er dan ook nog een mooi individueel resultaat volgt, is dat natuurlijk heel mooi.”

Bekijk hier het gehele persbericht met alle teams

Bron: KNHSDeel dit bericht