Bomers Dierfysiotherapie – Revalidatie – Pension opent in 2017 haar deuren

23 december 2016

Jill Bomers en haar vriend Casper Klein Gunnewiek zijn bezig met de realisatie van het nieuwe bedrijf Bomers Dierfysiotherapie – Revalidatie – Pension aan de Steenbraakweg in Groenlo. Vanaf volgend voorjaar beschikken zij over een stal met 12 boxen, een ruime behandelruimte, een goede harde en zachte volte met eb- en vloedbodem, rijbaan met eb- en vloedbodem, 2 paddocks en weilanden.“Niet alleen kun je je paard op onze stal in pension zetten, ook hebben we er alle mogelijkheden om paarden te behandelen en te revalideren onder deskundige begeleiding.”

“Als klein meisje droomde ik al van een eigen paardencentrum”, begint Jill Bomers haar verhaal. “Ik heb momenteel voor het behandelen van paarden een wachtlijst van zes weken. Ik wil van die lange wachtlijsten af. Om die reden is mijn team dit jaar al versterkt met dierenarts en dry needling therapeut Linda Max. En door mensen met de paarden naar onze nieuwe plek in Groenlo te laten komen, hoop ik die wachtlijst nog verder te kunnen reduceren. Ik blijf wel aan huis komen, maar dat probeer ik dan te clusteren. Dat wil zeggen, twee of meer paarden op één plek.”

High Power Laser

Mensen kunnen paarden bij Bomers stallen voor revalidatie. Jill Bomers blijft zich steeds ontwikkelen op het gebied van (dier)fysiotherapie. Sinds een klein half jaar past ze bijvoorbeeld ook de High Power Laser Therapie toe.

De High Power Laser is een zeer sterke laser, waarbij het infrarode laserlicht de weefselcellen activeert en ze aanzet tot meer energieproductie. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en daardoor versnelt de genezing en vermindert pijn. Blessures, peesproblemen, ontstekingen en wonden genezen sneller en mooier door de High Power Laser. Deze kan bovendien diep in het weefsel doordringen en is dus ook zeer geschikt voor dieper gelegen blessures.

Afhankelijk van de aard van de klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn en dan is het natuurlijk veel effectiever als de paarden iedere dag behandeld worden en dus in de revalidatiestal staan.

Pensionstal

Casper Klein Gunnewiek had samen met zijn vader een varkenshouderij op twee locaties, waaronder de Steenbraakweg in Groenlo. “De locatie aan de Steenbraakweg, waar we nu bouwen, was voor de varkenshouderij niet rendabel genoeg. De thuislocatie is nog steeds varkenshouderij en op de Steenmbraakweg wordt nu hard gewerkt aan de realisatie van ons nieuwe bedrijf. In februari is de varkensstal daar gesloopt en daarna werd begonnen aan de bouw van de paardenstal. Er komen 8 pensionstallen en daar komt dan ook een wasplaats en kantine bij. Aan de andere kant komt de behandelruimte en vier stallen voor revalidatie.”

De eerste pensionklanten hebben zich al gemeld. In het voorjaar is de bouw van het nieuwe bedrijf afgerond en kunnen de klanten in Groenlo terecht. “Mijn bedrijf voor humane fysiotherapie in Borculo blijft gewoon bestaan, besluit Jill Bomers.

Bomers Dierfysiotherapie – Revalidatie – Pension

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht