Britt ter Harmsel wint quad op N.T.S. Pony Jumping

23 oktober 2016

De tweede editie van de N.T.S. Pony Jumping op Paardensportcentrum Lichtenvoorde mag als een uniek ponyconcours in de boeken. De extra prijzen zoals een quad, electrische step, off road bike en oxboard, trokken ponyruiters uit heel Nederland naar het Paardensportcentrum Lichtenvoorde en in elke rubriek werd er met het mes tussen de tanden gestreden. De eliteklasse op Z/ZZ niveau kwam op naam van de Overijsselse Britt ter Harmsel, die de piste uitreed met een gloednieuwe quad.

Met de ambitie om van de N.T.S. Pony Jumping het mooiste en grootste ponyweekend van Nederland te maken, heeft sponsor Michel Bolder van van N.T.S. Telecom Service de wedstrijd samen met Michael Eerhart van Sportpaardenonline.nl en het team van PSC Lichtenvoorde een extra impuls gegeven. De ponyruiters moesten twee, door Maarten Schutte ontworpen parcoursen springen om kans te maken op de finale met daarin indrukwekkende prijzen.

De 13-jarige Britt ter Harmsel uit Enter gaf iedereen in het Z/ZZ het nakijken, ondanks dat ze in de barrage na hindernis twee een stijgbeugel verloor. “M’n pony draaide sneller dan ik had verwacht en ik viel bijna, maar ik dacht maar aan één ding: doorgaan. Ook zonder voet in de beugel!”, lacht ze. Ze rijdt Enterbrook’s Fury (v. Sulaatik’s Fireball), die afkomstig is van de bekende paardenfamilie Van Straaten uit Den Ham, sinds een half jaar met veel succes in het Z en wil op Jumping de Achterhoek in december haar internationaal debuut maken.

Lees hier het volledige artikel
Uitslag finale N.T.S. Pony Jumping

Bron: PaardenSportCentrum Lichtenvoorde
Auteur: Wendy ScholtenDeel dit bericht