Centrale Keuring KWPN Gelderland in nieuw jasje

21 februari 2018

Tijdens de ledenvergadering van KWPN Gelderland op 27 november 2017 werd het plan gepresenteerd voor de Centrale Keuring van 2018. De afgelopen jaren bleek dat de formule aangepast moest worden door teruglopende bezoekersaantallen. In 2016 en 2017 is er samen met deelnemers, fokkers en eigenaren onderzocht wat een betere opzet voor de keuring zou zijn.

Lagere kosten en compacter

De Centrale Keuring van Gelderland blijft op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, in tegenstelling tot andere jaren is de keuring dit jaar op de 100 meter baan. Daarmee worden de kosten beperkt en is de keuring veel compacter en daarmee hopelijk ook gezelliger. Ook voor deelnemers is het terrein makkelijker bereikbaar omdat er aangrenzend geparkeerd kan worden. De Pavo Cup wordt gehouden in de bekende ‘Pavo banen’. En dit jaar op een zaterdag, we verwachten dus veel meer bezoekers.

Springpaarden

Ook is er een verandering van het keuringsysteem voor de springpaarden. De springpaarden kunnen op de stamboekkeuring direct (voorlopig) keur verklaard worden en kunnen ook een ticket voor de NMK bemachtigen. De beste deelnemers uit de regio worden uitgenodigd voor de Centrale Keuring waarbij er gestreden wordt over de kampioenstitel. Het systeem voor de dressuurpaarden blijft onveranderd.

Bron: KWPN GelderlandDeel dit bericht