Cindy ten Broeke met Heraut. Foto: Henk Prinsen

Cindy ten Broeke voert strijd om Hippisch Achterhoek Bokaal aan

4 juni 2018

De tweede wedstrijd in de competitie dressuur & vaardigheid om de Achterhoek bokalen werd op zaterdag 2 juni 2018 verreden op de Hietmaat in het Gelderse Hengelo.  Linda Voskamp (dressuur) en Iris te Ronde (vaardigheid) leiden in deze competities. Cindy ten Broeke staat nu eerste in de tussenstand van de strijd om de Hippisch Achterhoek Bokaal (dressuur & vaardigheid).

Linda Voskamp behaalde met Twickels Jolie in de L1 dressuur 213 en 206 punten en won daarmee niet alleen haar rubriek ponyenkelspannen klasse L1, maar nam ook de leiding in het dressuurklassement. Jurgen Bolt werd met 208 punten tweede in de eerste proef.

Cindy ten Broeke mende haar Heraut naar 210 en 211,5 punten in de klasse B en won daarmee in beide ringen de B dressuur enkelspan paard. Jan Testerink en Topper werden beide keren tweede, in de tweede proef met 201 punten.

Ook Jolanda Schimmel-Gaasbeek scoorde een keer boven de 200 punten. Met 208 punten voor haar tweede B-proef won ze de rubriek pony-enkelspannen klasse B.

Vier foutlozen in vaardigheid

In de vaardigheid mochten vier combinaties barrage rijden en zij wonnen alle vier een rubriek. Jurgen Bolt met Galapagus en Theo Viets met Sunny Boy en Trevor bleven in de barrage wederom foutloos en zij zegevierden respectievelijk in de rubriek pony-enkelspannen klasse L en pony-tandems klasse L.

Onne Verheul liet een bal rollen in de barrage met Miracle’s Easy Ysabella en won de zes deelnemers tellende rubriek pony-enkelspannen klasse Z en ZZ. Iris te Ronde had met haar vosbonte pony’s in de barrage 10 strafpunten en werd niet alleen eerste in de rubriek ponytweespannen klasse L, maar nam ook de leiding in de tussenstand van de competitie vaardigheid.

Ten Broeke en Wormgoor

In de dressuur-vaardigheid competitie om de Hippisch Achterhoek bokaal hebben zowel Cindy ten Broeke als Patrick Wormgoor met Soef nu 14 plaatsingspunten. Bij gelijke stand gaat de dressuurproef voor en dat maakt dat Ten Broeke hier aan de leiding gaat en Wormgoor dus tweede staat.

Bekijk hier alle uitslagen en tussenstanden

Bron: Regio Mennen AchterhoekDeel dit bericht