Danique Wensink en Free Venda.

Danique Wensink: ‘Enorm veel zin in beloftetrainingen’

17 oktober 2016

De 21-jarige Danique Wensink uit Groenlo is één van de dressuurbeloften die zich, samen met de zesjarige donkerbruine merrie Free Venda (v. Sir Fashion), selecteerde om de Regio Beloftetrainingen te volgen. Op 11 oktober hadden de beloften een eerste bijeenkomst op het KNHS Centrum in Ermelo. “We hebben kennis gemaakt met alle begeleiders/instructeurs en er is ons uitleg gegeven over de ‘lessen’ die we krijgen en wat ze inhouden. We gaan trainen met onze paarden en daarnaast trainen we onszelf ook mentaal en fysiek. Daar heb ik ontzettend veel zin in”, zegt Danique.

 

Danique kreeg per e-mail een uitnodiging  om mee te doen aan de scoutingdag en ze besloot zich er voor op te geven. “Het leek me in ieder geval al erg leerzaam om op de scoutingdag te rijden, aangezien je instructie krijgt van iemand anders dan je gewend bent. Dat maakt de kans groot  dat er andere verbeterpunten naar voren komen dan je je al bewust van bent. Dit leek mij, of ik nou geselecteerd zou worden of niet, een goede les”, zegt Danique die met Free Venda in de M2 dressuur uitkomt en de punten binnen heeft voor het Z1.

De scouting

De scoutingdag werd gehouden in Vorden op Dressuurstal Seren. Daar werd een baan ter beschikking gesteld om los te rijden en een grote baan die verdeeld was in twee kleine ringen waar de scouting werd gehouden. “In een groep van 2 a 3 personen kreeg je een half uur instructie”, vertelt Danique. “Aan de hand van wat je hier liet zien, hebben de scouts een beoordelingsformulier ingevuld. Op het beoordelingsformulier werden naast de beoordeling ook een aantal sterke en/of aandachtspunten beschreven.”

Danique en Free Venda werden geselecteerd en mogen de beloftetrainingen gaan volgen. “Ik hoop dat ik mezelf en mijn paard verder kan ontwikkelen door middel van het talentenplan. Het belangrijkste vind ik dat ik nieuwe dingen leer en ik weet zeker dat ik dat ga doen!”

Danique over Free Venda

“Free Venda is niet mijn eigen paard”, vertelt Danique over de merrie. “Ze is als 2,5-jarige voor mij aangekocht door Theo Luttikhold, waar ik tot mijn 18e altijd pony’s voor heb gereden en uitgebracht op concours. Free Venda komt helemaal van de andere kant van Nederland en toen we haar kochten hadden we alleen een aantal video’tjes gezien. In eerste instantie zag ik maar weinig in haar. Ik heb haar zelf zadelmak gemaakt en hoe vaker en langer ik met haar werkte, hoe meer er een klik ontstond. En kijk nu! Ik zou haar voor geen goud willen missen en vraag me echt af hoe het ooit zo heeft kunnen zijn dat ik haar niet leuk vond.”

2 november eerste training

De eerste beloftetraining voor Danique en Free Venda staat gepland op 2 november. Team Hippisch Achterhoek wenst haar en de overige beloften leuke en leerzame trainingen toe.

Lees hier ons dossier over de Regio Beloftetrainingen

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht