Desiree Kemper met Dominent op Jumping de Achterhoek.

JdA: Desiree Kemper: ‘Dit smaakt naar meer’

3 december 2017

Desiree Kemper uit Dinxperlo maakte deze week op Jumping de Achterhoek met de paarden Dominent en Get the Picture haar internationale debuut. Met Dominent (Verdi x Calvados) sprong ze in het CSI2* en met Get the Picture (Zambesi x Clinton) in het CSI1*. ‘Beide paarden hebben fijn gesprongen én allebei een keer in de prijzen dus super tevreden!’, aldus Kemper. ‘Dit ‘smaakt’ naar meer!!’

‘Het bijzondere aan het internationale is de hele entourage’, zegt Desiree. ‘Als je zo’n mooie aangeklede hal binnen rijdt en daarna springen ze fijn, daar krijg ik een kick van! En het feit dat ik ze beide, in hele goede samenwerking met de eigenaren, zelf opgeleid heb vanaf BB tot dat wat ze nu springen, vind ik super gaaf!’

Get the Picture

Desiree Kemper met Get the Picture.

De zesjarige Get the Picture springt 1.20-1.30m-parcoursen en werd tiende in de openingsrubriek van week twee van Jumping the Achterhoek. De merrie was foutloos in deze Jumping de Achterhoek Prijs 1.20m direct op tijd.

Get the Picture werd geboren in de stallen van Wilko en Maya te Lindert in Winterswijk. Moeder van de bruine prok-merrie is ster en sport(spr)-merrie Peachtree.

Kemper bracht deze Clinton-dochter ook al tot op 1.30m-niveau uit. Haar oudste nakomeling, de eveneens door Te Lindert gefokte Zeldzaam (v. Tjunkske), liep met Kemper op het hoogste landelijke niveau. Vervolgens werd hij naar het buitenland verkocht, waar hij tot op 1.45m-niveau is uitgebracht.

Bekijk hier alle nakomelingen van Peachtree

Super allround Dominent

Dominent werd vanmorgen, zondag 3 december, zevende in de Harry’s Horse Prijs, een CSI2* over 1.35m. Met Desiree heeft hij de laatste tijd parcoursen van 1.35 tot 1.45 gesprongen. Hij heeft ook winstpunten in de Z dressuur én hij heeft afgelopen zomer meegelopen in het viertal kür op muziek klasse Z waarmee de Grensruiters op de Hippiade kampioen geworden zijn. ‘Dus een super allround nakomeling van Verdi’, lacht de amazone.

Dominent werd gefokt door de Winterswijkse Joke Droppers-Lammers. Hij is nog in Winterswijkse handen. Familie Tolsma is namelijk eigenaar van deze negenjarige bruine ruin.

Bekijk hier alle uitslagen van Jumping de Achterhoek

© Hippisch Achterhoek / Daniëlle Carrière


Jumping de AchterhoekDeel dit bericht