Dressuurdekje komt Liza Aarnink goed van pas

3 december 2016

Voor de uitreiking van het Hippisch Achterhoek dressuursjabrak waren Marcel en Daniëlle vandaag in Kotten, bij de 13-jarige Liza Aarnink en pony Twister. “Ik heb wel een dressuurzadel, maar nog geen dressuurdekje”, vertelt de fanatieke amazone. Dat ze  de verloting van het dressuurdekje won, komt dus heel goed uit.

Liza Aarnink ging zo’n vijf jaar geleden rijden bij de familie Stronks in Kotten. Eerst op Moonlight, een tweespanpony van Daniël Stronks, waar ook Daniël’s vader Freek Stronks het afgelopen menseizoen succesvol mee is geweest. Liza stapte vervolgens over op de andere pony uit het span, de Haflinger x Welsh Twister. Daar rijdt ze L1 dressuur mee onder de vlag van de Winterswijkse Ruiter- en Pony Club.

Bij de club heeft Liza les van Desiree Kemper en daarnaast krijgt ze les van Jorien Ooijman, haar buurvrouw. “In ruil voor het oppassen op haar zoontje”, zegt Liza, die net terug is van een intensieve les van Jorien.

De Havo 2-scholiere ment ook met Moonlight en Twister. Bijvoorbeeld op 18 december in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. “Eerst ment Daniël de indoormarathon met ze, en dan mag ik het parcours rijden en gaat Daniël bij me achterop als groom”, vertelt Liza enthousiast.

Het doel van Liza is om zo hoog mogelijk te komen. “Ik wil steeds beter worden”, besluit ze.

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht