Vitalis x Ampère

Drie Achterhoekse dressuurhengsten naar KWPN 2e bezichtiging

4 december 2016

Drie in de Achterhoek geboren dressuurhengsten zijn afgelopen week op de eerste bezichtiging van het KWPN in Ermelo doorverwezen naar de tweede bezichtiging die in februari in Den Bosch plaats vindt. Eén daarvan is de kersverse Siegerhengst van Westfalen;  Valverde (Vitalis x Ampère) van zijn fokker Reesink Horses en mede-eigenaar Andreas Helgstrand. Daarnaast werden ook door Sander Snijders & Erik Westervelt uit Lichtenvoorde en Ab Flierman uit Ruurlo gefokte hengsten doorverwezen naar de volgende ronde van de KWPN-hengstenselectie. 

Op maandag 12 december worden er nog dressuurhengsten verwacht op de nakeuring. Met alleen de nakeuring nog te gaan, is het voorlopige aantal dressuurhengsten voor de tweede bezichtiging uitgekomen op 92.

Snijders & Westervelt

Sander Snijders en Erik Westervelt zijn de fokkers en eigenaren van 475 Jensen SW (Fellini uit Cayenne SW elite IBOP-dres d-oc van Florencio) die door de hengstenkeuringscommissie voor Den Bosch werd uitgenodigd.

 

Flierman

Ab Flierman fokte de doorverwezen 517 Justus de Jeu (Johnson uit Zelza-Bella ster van Florencio) van mede-geregistreerden Emmy de Jeu en Wendy McAuliffe.

 

Reesink

Naast Valverde mag ook de door de Duitser K. Meyer gefokte catalogus nummer 505 (Ghandi uit Doris M van Don Vino) van Reesink Horses een ronde verder.

Bekijk hier de startlijsten, uitslagen en foto’s van de eerste bezichtiging

Bron: KWPNDeel dit bericht