Drie Achterhoekse merries geslaagd voor IBOP

16 december 2016

Op de dressuur-IBOP in Wamel afgelopen woensdag slaagden 16 merries. De jury kon maar liefst vijf keer meer dan 80 punten kwijt. De in de Achterhoek gefokte Il Fiore en Haizenzi scoorden respectievelijk 81 en 80,5 punten. Ook de in de Achterhoek gefokte Inigma G slaagde voor de IBOP en kreeg een mooie score van 78,5 punten.

Il Fiore (Furst Romancier uit Zazoo ster PROK van Special D) kwam tot 81 punten. Het fokproduct van J. Woudsma uit Ruurlo is een heel fraaie merrie en werd na afloop  opgenomen in het stamboek met 80 punten voor exterieur. Reijne: “Deze merrie vertoonde heel veel balans voor een driejarige. Ze beweegt lichtvoetig met een krachtig achterbeen waarbij ze al mooi ging zitten. Voor de draf kreeg zij een 8,5. En ook in haar krachtige galop kon zij goed schakelen.” Il Fiore werd voorgesteld door Lisanne der Nederlanden.

Haizenzi

De San Amour-dochter Haizenzi (uit Zenzi elite IBOP-dr van Don Primaire) van fokker J.TH.W. & H. Huls uit Silvolde. Reijne: “Haizenzi is een hele mooie evenwichtige merrie, heel langgelijnd en lichtvoetig in beweging. Ze viel met name op met haar sterke buiging in het achterbeen en goede afloop van het voorbeen. Ze kreeg een 8,5 voor de stap. Een hele complete merrie die om nog hoger te scoren wat minder horizontaal in haar lichaam zou moeten blijven.” Haar totaal kwam op 80,5. Haizensi is gedekt door Ferdinand. Ze werd voorgesteld door Judith Ribbels. Wil je weten hoe Judith Ribbels deze merrie voorbereidde op deze topscore? Lees het allemaal in het volgende KWPN Magazine.

Inigma G

Inigma G (v. Charmeur uit Rachel Cv/d Wijdewormer pref van Welt Hit II) van fokker W. Geerdink uit Neede slaagde voor de IBOP met 78,5 punten. De PROK-merrie werd voorgesteld door Noortje Radstake en scoorde achten voor draf, galop, souplesse, rijdbaarheid/bewerkbaarheid en aanleg als dressuurpaard.

Lees het complete verslag op KWPN.nl
Bekijk hier alle uitslagen

Bron: KWPNDeel dit bericht