Matti Heideman. © Gerben Olthof | Driving Images

Drie Achterhoekse winnaars op Twentse menwedstrijd

29 mei 2017

Sabrina Melotti uit Varsseveld, Niels Oonk uit Winterswijk en Matti Heideman uit Aalten waren Achterhoekse winnaars op de Samengestelde Menwedstrijd in het Twentse Haaksbergen afgelopen week.  Op Hemelvaartsdag werden de klassen Impuls en L verreden. Op zaterdag en zondag werd er gestreden om de hoogste eer in de klassen M en Z (KNHS en FEI).

Melotti en Oonk wonnen in de klasse L op donderdag. Met haar schimmel Silver won Melotti bij de enkelspannen paard. Oonk won ook met schimmels. Met zijn Welsh-pony’s sectie A werd hij eerste bij de tweespannen pony’s.

Team United

‘Weer een wedstrijd gewonnen met Silver’, reageert Melotti op Facebook. Haar groom tijdens de wedstrijd was haar vriend Theo Timmerman, de welbekende vierspanrijder die met Koos de Ronde en Ijsbrand Chardon al vele malen teamgoud won op WK’s en EK’s. De menster van Team United vertelt verder: ‘Dressuur gewonnen, foutloos en binnen de tijd in de vaardigheid en de marathon gewonnen en in alle hindernissen de snelste tijd. Met een royale voorsprong van 15 punten algemeen eerste.’

Melotti scoorde met slechts 48 strafpunten veruit het best van de dag in de dressuur. Niels Oonk was op Hemelvaartsdag het snelst in de marathon. Hij won in zijn rubriek de dressuur met 62,24 strafpunten en bleef foutloos in de vaardigheid.

Matti Heideman

Matti Heideman won op zaterdag en zondag de rubriek tweespan pony klasse M. Hij begon op zaterdag met een derde plek in de dressuur en het tweede resultaat in de vaardigheid. Daarmee stond de menner uit Aalten tweede in de tussenstand. Op zondag won hij met zijn Welsh sectie C-pony’s de marathon, wat ook de eindoverwinning betekende.

Klik hier voor alle uitslagen Impuls en klasse L
Klik hier voor alle uitslagen klassen M en Z (KNHS en FEI)

Bekijk hier het fotoalbum


© Hippisch AchterhoekDeel dit bericht