Droom komt uit voor dierfysiotherapeute Jill Bomers

17 mei 2017

Een veelzijdig hippisch bedrijf waar paardenliefhebbers niet alleen hun paard in pension kunnen zetten, maar waar paarden ook fysiotherapeutisch kunnen worden behandeld en zelfs intern revalideren. Dat is in een notendop het nieuwe bedrijf van dierfysiotherapeut Jill Bomers en haar partner Casper Klein Gunnewiek. Op 28 mei is de open dag van de Bomers Dierfysiotherapie – Pension & Revalidatiestal aan de Steenbraakweg 5a in Groenlo.

Meer dan een jaar lang werd er hard gewerkt om het voormalig agrarisch bedrijf in Groenlo om te bouwen tot een prachtige, functionele hippische accommodatie. Het resultaat mag er zijn: de  nieuwe Pension & Revalidatiestal van Jill Bomers en haar partner Casper Klein Gunnewiek beschikt over alle benodigde faciliteiten, zoals lichte en luchtige stallen, een in alle  weersomstandigheden bruikbare buitenrijbaan en longeercirkel, stapmolen, paddocks en weidegang.

Behandelruimte

Bijzonder aan het nieuwe paardenbedrijf zijn de behandel- en revalidatiemogelijkheden die het biedt aan paarden op fysiotherapeutisch gebied. Niet zo gek als je bedenkt dat initiatiefneemster Jill Bomers zelf fysiotherapeut is. Naast een humane praktijk in Borculo – Bomers Fysiotherapie & Dry Needling – is ze ook zeer succesvol als dierfysiotherapeute gespecialiseerd in paarden. In haar praktijk combineert ze fysiotherapiebehandelingen met effectieve methodes als Dry Needling, Medical Taping en High Power Laser therapie.

Tot voor kort behandelde ze voornamelijk paarden aan huis, met de bouw van de nieuwe stal heeft ze nu ook de beschikking over een goed uitgeruste behandelruimte en een harde en zachte volte.

“Enkele dagen in de week zullen ik en mijn collega, paardendierenarts en Dry Needling-therapeute Linda Max, hier paarden behandelen. Dit scheelt enorm veel reistijd en zo hopen we de nu best lange wachtlijst te verkorten. We blijven wel aan huis komen, maar dat proberen we dan te clusteren. Dat wil zeggen, twee of meer paarden op één plek”, vertelt Jill Bomers.

Aquatrainer

open dag bomers aquatrainer
De nieuwe accommodatie beschikt bovendien over een viertal stallen speciaal bedoeld voor paarden met blessures. “Dat biedt de mogelijkheid om het paard bij ons te stallen voor een behandel- of revalidatietraject”, aldus de dierfysiotherapeute, die hiervoor ook een speciale aquatrainer voor paarden in huis heeft gehaald. Met een aquatrainer worden uithoudingsvermogen, spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeterd. Een aquatrainer is een ideaal apparaat ter ondersteuning van de dagelijkse training maar één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste voordeel van een aquatrainer is dat het al in een vroeg stadium van een revalidatie kan worden ingezet.

 

Mooie combinatie

Met de realisatie van Bomers Dierfysiotherapie – Pension & Revalidatie komt een droom uit, beaamt Jill Bomers. “Als klein meisje droomde ik al van een eigen paardencentrum. Die droom  hebben we uitgewerkt tot een uniek concept.

Het bevalt mij erg goed om samen te werken met verschillende disciplines. Het is fijn om “korte lijntjes” te hebben. Wanneer er overleg nodig is, is een belletje snel gepleegd. Samen kan er overlegd worden hoe het revalidatieprogramma eruit moet gaan zien. Niet alleen hebben we met de dierenarts te maken, maar ook met de zadelmaker, hoefsmid, tandarts en instructie. Om tot een
goed resultaat te komen vormen wij een team.

De combinatie met mijn humane fysiotherapiepraktijk is heel mooi. Voor de afwisseling, maar ook om bijvoorbeeld ruiters te helpen bij lichamelijke klachten die rijtechnische problemen geven.
Daarvoor geven we sinds kort ook Flex Chair-trainingen, die de rompstabiliteit en balans verbeteren.”

Open dag Bomers Revalidatie & Pensionstal in Groenlo op 28 mei

Inmiddels staan de helft van de pensionstallen vol en zijn de eerste paarden op de nieuwe stal behandeld. Graag willen Jill Bomers en Casper Klein Gunnewiek iedereen de gelegenheid geven om hun nieuwe accommodatie en de mogelijkheden die Bomers Pension & Revalidatie biedt, zelf te bekijken. Hiervoor is alle gelegenheid tijdens de open dag op zondag 28 mei, van 10.00 tot 16.00 uur. Verspreid over de dag zullen er demonstraties gegeven worden van onze nieuwe Aquatrainer, Flex-Chair en onze behandelmethoden Dry needling en High Power Laser therapie. Ook zal er een Dressuur- & Springclinic verzorgd worden.

Bron: Persbericht

Lees ook:
Bomers Dierfysiotherapie – Revalidatie – Pension opent in 2017 haar deurenDeel dit bericht