DV Westendorp: Theo Viets met tandem enige dubbel foutloze

23 juni 2018

Het was een mooie tiende editie van de Dressuur en Vaardigheid wedstrijd van Onder de Zweppe in Westendorp vandaag. Frans van Tilburg en Kitty behaalden de hoogste punten (223) in de dressuur en Theo Viets wist zijn Dartmoor tandem als enige foutloos rond te sturen in zowel het basisparcours als de barrage.

Voor de dressuur betekent dit dat Van Tilburg nu de leiding overneemt in de tussenstand van de Achterhoek Bokaal Mencompetitie. Iris te Ronde, die in Westendorp met haar tweespan vosbonte Shetlanders een bal had in de vaardigheid, blijft nog aan de leiding. In de strijd om de Hippisch Achterhoek Bokaal dressuur en vaardigheid gaat Patrick Wormgoor met zijn Welsh sectie C pony nu aan de leiding.

Bekijk hier de uitgebreide tussenstanden van de verschillende competities

Westendorp

Uiteraard werd in Westendorp niet alleen om competitiepunten gestreden, maar ook om de verschillende dagprijzen. In ring 1 wisten 6 menners boven de 200 punten te scoren. Huib Goetheer en Gina-g behaalden de meesten met 219 punten voor de L-proef. Daarmee wonnen ze de rubriek B en L enkelspan paard. Tweede werd Selinde Biesheuvel-Roosenburg met Sasha. Zij scoorden 212,5 punt, eveneens in de klasse L. Mark Biesheuvel en Lenka vielen in deze ring met 201,5 punt net buiten de prijzen.

Truus Middelkoop-Wastenecker won de M/Z/ZZ-rubriek enkelspan paard met 204,5 punt voor de Z-proef. Frans van Tilburg en Kitty wonnen de klasse M pony-enkelspannen met 212 punten en Henk Ligtenbarg scoorde met Mark het winnende resultaat bij de B en L pony-enkelspannen met 202,5 punt voor de B-proef.

Tweede proef

westendorpIn ring twee werd vier keer een puntentotaal boven de 200 behaald. Het hoogste resultaat (223) was voor Frans van Tilburg met Kitty die daarmee ook de tweede proef op zijn naam schreef. Freddy Avezaat won met Verdi en Senna de pony-tweespandressuur klasse B met 204 punten. Henk Ligtenbarg behaalde met Mark in ring 2 eveneens de winnende score: 203,5. Hetzelfde puntenaantal was er voor Mark Biesheuvel met Lenka, die daarmee in de tweede proef wel een prijs won en wel de eerste.

Vaardigheid

De vaardigheid werd door vier deelnemers foutloos afgelegd en zij mochten barrage rijden. Theo Viets zou sowieso zijn rubriek winnen als enige deelnemer met een tandem. Maar hij won met zijn Dartmoors Sunny Boy en Trevor met het beste resultaat van de dag, het enige foutloze barrageparcours.

Patrick Wormgoor met Soef en Hans Lenderink met Iwan reden barrage in de rubriek pony-enkelspannen klasse L. Wormgoor reed er twee ballen af in de barrage en won. Lenderink werd uitgesloten in de barrage. Freddy Avezaath was bij de pony-tweespannen klasse L de beste met een foutloos basisparcours en 13 strafpunten in de barrage.

Bekijk hier alle uitslagen van DV Westendorp 2018 – update 27-6-2018

DV Harreveld 11 augustus

Op de Achterhoek Bokaal mencompetitie-kalender voor 2018 is de Dressuur en Vaardigheid wedstrijd op 11 augustus in Harreveld (organisatie In ’t Tuug) nu officieel toegevoegd en er kan worden ingeschreven via MijnKNHS. Om voor de Achterhoekbokaal mendressuur in aanmerking te komen dienen de combinaties minimaal zeven (van twaalf) dressuurproeven te hebben gereden. Voor de vaardigheidsbokaal dienen minimaal vier (van zes) vaardigheidsproeven te zijn verreden. Om in aanmerking te komen voor de Hippisch Achterhoek bokaal tellen zeven dressuurproeven en vier vaardigheidsproeven mee.

Alles over de Achterhoek Bokaal Mencompetitie volg je hier

Foto’sDeel dit bericht