Theo Timmerman en Team United. Foto: Hippisch Achterhoek

EK: Theo Timmerman draagt bij aan teamgoud

28 augustus 2017

Vierspanrijder Theo Timmerman uit Varsseveld won afgelopen weekend samen met IJsbrand Chardon en Koos de Ronde teamgoud in de landenwedstrijd op het Europese kampioenschap in het Zweedse Gothenburg. Individueel werd Timmerman vierde in de einduitslag. de podiumplaatsen waren voor landgenoot Chardon, de Belg Edouard Simonet en de Duitser Christoph Sandmann.

Theo Timmerman begon het EK met een eerste plaats in de dressuur. “Natuurlijk ben ik heel blij,” lacht Theo. “We hebben teamgoud gehaald en goed kegels gereden. Toen IJsbrand zo laat van start ging werd het wel even heel spannend. Ik ben super tevreden, de paarden waren top. Koos reed vandaag gelijk nul, dus dan heb je al wat speling. Ik vond het een fantastisch evenement. Iets aparts zo midden in de stad. Nu gaan we gewoon verder, en proberen we ons verder te verbeteren nog een paar jaar.”

Facebook

Het drietal Chardon – De Ronde – Timmerman zorgde de afgelopen jaren al vaker voor teamgoud op EK’s, WK’s en in de landenwedstrijd van Aken en was voorafgaande aan het EK torenhoog favoriet.

Bron: Hippisch Achterhoek / KNHS / Facebook Team UnitedDeel dit bericht