Eliteveiling Borculo gaat naar binnen

30 januari 2016

Eliteveiling Borculo gaat naar binnen. Paardensportcentrum Lichtenvoorde wordt op woensdag 24 en donderdag 25 augustus de nieuwe locatie van de veiling. De eerste dag is de veiling van springveulens, de dressuurveulens komen op donderdag onder de hamer. Veulenveiling Borculo gaat intensief samenwerken met Hoefslag en werkt aan een online-veiling waarvoor we fokkers en belangstellenden enquêteren op de KWPN Hengstenkeuring volgende week in Den Bosch.

“Door op tijd keuzes te maken willen we onze positie in het vermarkten van hoogwaardige veulens en hoogwaardig genetisch materiaal nog verder versterken. Dit alles ter ondersteuning van onze gewaardeerde fokkers en het (internationale) koperspubliek”, aldus Jan Markink, voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo.

Ruim 35 jaar veilde Eliteveiling Borculo in de buitenlucht bij Buitencentrum Kerkemeijer. Om minder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden en flexibeler te zijn met het tijdschema is besloten om in Paardensport Centrum Lichtenvoorde van de familie Morssinkhof in Vragender te veilen. Daarmee is de veiling binnen. De presentatie van de veulens kan afhankelijk van het weer buiten plaatsvinden.

Daarnaast gaan we de veiling splitsen in twee dagen, een dag voor dressuurveulens en een dag voor springveulens. Het voordeel hiervan is dat we inspelen op verder doorgaande trend van specialisatie in de fokrichting en het daarbij horende publiek.

Veulenveiling Borculo gaat een samenwerking aan met Hoefslag van uitgeverij Media Primair BV, dat al jaren de veilingcatalogus maakte. Door deze samenwerking kunnen we onze activiteiten, behaalde resultaten en kwaliteit van de te veilen – en geveilde – veulens nog beter onder de aandacht brengen van het nationale en internationale publiek door middel van alle beschikbare mediadragers.

Eliteveiling Borculo werkt aan een plan om een online-veiling te introduceren voor Borculo-waardige veulens. We denken dat dit een extra service voor onze trouwe aanbieders van kwaliteitsvolle veulens is en kopers in de hele wereld. Tijdens de KWPN Hengstenkeuring is Eliteveiling Borculo aanwezig in de stand van Schuurman Hindernissen. De enquête over de online-veiling kan daar ingevuld worden.
De selectiecommissie is tijdens de KWPN Hengstenkeuring aanwezig om u te adviseren. Wanneer u uw veulen(s) opgeeft voor de selectie maakt u kans op een jaarabonnement Hoefslag en indien u de enquête voor online veulenveiling invult ontvangt u gratis de Fokkerij Special Hoefslag.

We hopen u 24 en/of 25 augustus te begroeten tijdens de veiling in Vragender en zien u graag volgende week tijdens de KWPN Hengstenkeuring.

Bron: Eliteveiling BorculoDeel dit bericht