Excellent Dressage Sales voegt selectiedag toe in Achterhoek

4 januari 2018

Het Excellent Dressage Sales team heeft in Eugène Reesink, eigenaar van Reesink Horses, een nieuw teamlid gevonden. Bovendien wordt er een extra selectiedag toegevoegd aan de al bestaande selectiedagen. Dit is op 20 januari vanaf 10.00 uur bij Reesink Horses aan de Molenweg 12 in Eibergen.

Op 28 april 2018 wordt Excellent Dressage Sales voor de vijfde keer georganiseerd op Landgoed Culitsrode te Hooge Mierde. Het EDS-team verzamelt hiervoor de beste dressuurpaarden uit binnen- en buitenland. “Ieder jaar pogen we een complete collectie aan te bieden, van een groene driejarige tot een zeer ervaren Grand Prix-paard. Alle paarden in diverse prijscategorieën”, aldus Joep Schellekens die samen met Joop van Uytert, Nico Witte, Tim Coomans en Eugène Reesink in de organisatie van het evenement zit.

Eugène Reesink

Eugène is een paardenman in hart en nieren en is succesvol in het (op-)fokken van jonge talentvolle hengsten. Hij stond aan de wieg van onder andere Florencio, Franziskus, Don Juan de Hus, Spielberg, Schumacher, Florentiano, Vitalis, Ampère en Charmeur, en meer recentelijk Valverde en Asgards Ibiza.

Al van jongs af aan bevindt de geboren en getogen Achterhoeker zich tussen de paarden en besloot op zijn twintigste zich op de handel te richten. Door de jaren heen heeft hij een groot netwerk van vele goede fokkers in binnen- en buitenland opgebouwd, waar hij regelmatig zaken mee doet. Tevens geeft hij fokadviezen en bepaalt mede het aan- en verkoopbeleid. Bij goede fokkers probeert hij op voorhand het eerste recht van koop te bedingen om zo aan goede paarden voor de toekomst te geraken. “Ik word zeer enthousiast van een goed bewegend veulen met veel uitstraling, die groeit bijna altijd uit tot een goed verkoopbaar dressuurpaard”, aldus Eugène.

Tim Coomans kent het nieuwe teamlid al ruim dertig jaar en kijkt uit naar de samenwerking. “Eugène is een man van zijn woord, dat vind ik heel erg belangrijk. Hij heeft veel kijk op paarden en weet vooral echte talenten onder de jonge paarden te scouten. Met de komst van Eugène wordt het EDS-team uitgebreid met een hardwerkend en allround paardenman, die niet in hokjes denkt en continu zoekt naar vernieuwing.”

Talentvolle dressuurpaarden voor veiling gezocht

Het team heeft al enkele toppers weten vast te leggen maar is daarnaast altijd op zoek naar nieuw talent. Heeft u een talentvol dressuurpaard? Presenteer uw talentvolle topper aan het EDS-team tijdens de selectiedagen op 12 & 13 januari 2018 in Hooge Mierde. Opgeven voor deze selectiedagen kan door een e-mail te sturen naar info@excellentdressagesales.com met daarin de naam van het paard, afstamming, leeftijd, geslacht, eventueel behaalde prestaties en foto- en/of videomateriaal. Er is nu dus ook een selectiedag dichterbij. Voor deze 20 januari bij Reesink Horses kan je je opgeven (met dezelfde gegevens) door een e-mail te sturen naar info@reesinkhorses.nl

Kijk voor meer informatie op www.excellentdressagesales.com.

Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht