Fabienne Besselink (14) M2 kringkampioen tussen de paarden

3 juli 2018

Samen verzamelden de veertienjarige Fabienne Besselink en haar paard Duke (sportnaam Dior ss) al achttien podiumplekken, waarvan negen keer de eerste plaats. Eén van die zeges was op de selectiewedstrijd dressuur afgelopen weekend. Het duo scoorde 210,5 punten in de M2-selectieproef en sloten daarmee het kringkampioenschap winnend af.

Fabienne en Duke zijn slechts vijf maanden een combi Monica Drohm tipte Fabienne over de nakomeling van Drohm’s fokproduct Sir Sinclaire. Duke stond namelijk te koop. “Het klikte direct. Wat een fijne instelling heeft dit paard. De selectieproef afgelopen weekend was een mooie, vloeiende, constante en gedurfd gereden proef! Fabienne lest met dit paard bij HTC trainer Bart Bax en bij Monica Drohm”, vertelt Fabienne’s moeder Alice Besselink.

Desperado

Fabienne is niet alleen succesvol bij de paarden. Komend weekend start ze met haar zelf opgeleide zesjarige pony Desperado in de M1 voor de selectie. In de eerste selectie proef werd ze onlangs gedeeld eerste. Ze zit nog in de race dus. Met hem lest ze bij Jean René Luijmes en Bart Bax. “Ze hoopt zo dat ze zich met hem mag selecteren voor het GK. Omdat hij het verdient zegt ze. Afgelopen week mochten ze met een wildcard nog rijden op outdoor Gelderland. Een super ervaring en nog zesde geworden ook!”Deel dit bericht