Fabienne Besselink rijdt pony Xailey en paard Duke naar drie eerste prijzen

27 maart 2018

De 14-jarige Fabienne Besselink is afgelopen zaterdag in Zevenaar voor het eerst met haar pony Hattrick Xailey en paard Duke (officieel Dior SS) tegelijk op pad geweest. Dat pakte goed uit met zeven winstpunten en drie eerste prijzen. Ze startte zowel Duke als Xailey in de klasse M1.

Met Xailey had Fabienne een mooie aanspanning. In de eerste proef nog wat afstemmingsfoutjes en de tweede ging al veel beter. Het leverde haar 184,5 en 198,5 punten en een eerste prijs op.

Pas een combinatie

Daarna startte ze Duke, waarmee ze pas zeven weken een combinatie vormt. Zaterdag reden ze hun tweede wedstrijd samen en ze hebben inmiddels al 8 winstpunten. In Zevenaar werden ze met 198 punten en 208,5 punt twee keer eerste. Ze kreeg daarbij mooi jurycommentaar: ‘Mooie combi en netjes voorgesteld en paard met fijne instelling.’

Fabienne Besselink is HTC amazone bij Bart Bax in Gendt. Ze lest met haar pony Desperado bij Jean René Luijmes en met haar paard Duke bij Rosalinde Heck. Bovendien wordt ze getraind door haar moeder Alice Besselink. Haar D-pony Hattrick Xailey (Kantje s Armando x Aladin), waarmee ze afgelopen weekend versneld is gepromoveerd, traint ze samen met haar moeder. Bovendien lest Fabienne eens per twee weken bij Bart Bax  in het HTC talententeam.

Lesklanten

Er was overigens meer succes voor lesklanten van Alice Besselink. Jill Agelink werd met haar Fries twee keer tweede met 8 voor houding en zit. ‘En wat een compliment: amazone rijdt met fijne zachte hand.Dat is de mooiste prijs wat mij betreft’, zegt Alice Besselink. Jill werd gewaardeerd met 197 punten en 202,5 punt.

Levi Roeterink kreeg met Major het jurycommentaar ‘dit is genieten’. Met 216 en 223,5 punt werd ze eerste en tweede in het Z.  ‘Zoooo knap met haar 12 jaar binnen een jaar van L1 naar Z1’, aldus de instructrice.

En er waren bovendien nog winstpunten voor Linde Hofs en Liselot Cantineaux. Ze zijn allemaal erg enthousiast, leergierig en sociaal. Hetgeen ik erg belangrijk vind in de sport; het elkaar gunnen en jezelf ontwikkelen naar beter. Ze doen veel leuke activiteiten samen, zoals bosritten, logeerpartijen, wedstrijden, fotoshoots, … Ze zijn fanatiek, maar hebben daarnaast veel lol, vertelt Alice Besselink.

Bron: Alice BesselinkDeel dit bericht