Florentine Rootveld met Gentle-Wish

Florentine Rootveld naar Nederlandse kampioenschappen

22 januari 2018

Winterswijkse Ruiter en Pony ClubAfgelopen weekend werden de Gelderse Kampioenschappen indoor dressuur verreden. In Hierden kwam Florentine Rootveld aan start. Met Gentle- Wish kwam ze uit in de klasse Z1. Ze reed een mooie, krachtige proef. Met de galop wissels werd haar paard even wat heet maar dat mocht de pret niet drukken. Ze scoorden bij de jury’s 219 en 226,5 punten. Een totaal van 65,51% . Dit leverde de combinatie een derde prijs op én een startplek voor de Nederlandse Kampioenschappen! Deze worden verreden op 16 maart in Ermelo.

Overige WR&PC-successen

Er werden nog meer successen geboekt dit weekend. In Ijzerlo werd een dressuurwedstrijd georganiseerd. Chelsea Hogeslag kwam daar aan start met Presley E the King in de klasse M1/M2 en ging hier met een eerste en tweede prijs er vandoor. Ze scoorde 199 en 186 punten met haar proeven. Ilse Zieverink kwam tevens met Presley aan start, maar dan in de klasse B. Presley had een abonnement afgesloten op de prijzen leek het wel, want ook Ilse ging met een eerste en tweede prijs naar huis. Zij scoorde 193 en 192,5 punten.

Liza Aarnink vertrok naar huis met twee eerste prijzen in de klasse BB met haar pony Gaudhy en reed 203 en 199,5 punten bij elkaar. Anne Berg startte met Sylvester in de klasse M1. In Ijzerlo hebben ze nog twee eerste prijzen af moeten staan aan een lid van de WR&PC; Anne reed 190,5 en 192,5 punten bij elkaar.

Truus Siebelink ging naar Haaksbergen, ook voor een dressuurproef in de klasse B, met Cantodea. Zij mochten een derde prijs in ontvangst nemen nadat zij 198,5 punten bij elkaar gereden hadden.

Marly Aarnink reisde met Redbull van de Binnenvelder af naar Wierden waar zij in de klasse B uitkwamen. Zij mochten 199,5 punten ontvangen wat goed was voor een eerste prijs.Deel dit bericht