Remco Krouwel uit Bronckhorst. Foto: Winterswijk.org

Foto’s, tussenstanden en startlijsten SWM Winterswijk

29 april 2017

De mendressuur en vaardigheid stonden vandaag op het programma op de 33e editie van SWM Winterswijk. Vanuit het hele land strijden menners in de klasse L, M en Z om de hoogste eer op de tweedaagse menwedstrijd in het Rommelgebergte. Morgen is de afsluitende marathon.

Cindy ten Broeke uit Groenlo liet het minst aantal strafpunten van de dag noteren. Aan haar dressuurscore van 47,04 strafpunten, werden na een foutloze vaardigheid geen strafpunten meer toegevoegd. Ten Broeke ment met haar enkelspan paard dit weekend echter alleen dressuur en vaardigheid en komt morgen niet meer terug in de marathon.

Marijke Hammink

Marijke Hammink begint met haar vierspan Welsh A-pony’s morgen met met het minst aantal strafpunten aan de vaardigheid. De menster uit Bornerbroek werd vorig jaar opgenomen in het A-kader en doet een serieuze gooi naar deelname aan het WK Ponymennen later dit jaar. Hammink liet in de dressuur 47,41 strafpunten noteren en daar kwamen in de vaardigheid nog drie strafpunten bij wegens een afgeworpen bal in de beginfase van het parcours. Hammink gaat met ruim 10 punten voorsprong op Jannes Kinds uit Balloo aan de leiding in de rubriek ponyvierspannen klasse Z en FEI. Zowel Hammink als Kinds reden de FEI-proef.

Stuivertje wisselen

Ook in de rubriek pony-enkelspannen klasse Z en FEI kwamen kaderleden aan de start. Marissa Schuiling uit Herveld mende de beste dressuurproef (47,91) en liet 6 strafpunten in de vaardigheid noteren. Aan de leiding gaat Viviën Kribbe uit De Lier die met 49,33 strafpunten tweede werd in de dressuur en in de vaardigheid 3 strafpunten liet noteren.

In de andere rubrieken gaan aan de leiding: Krista Sierink (1sp.po kl.L), Marianne van der Sluis (1sp.pa kl.L), Elke van der Snoek (1sp.pa kl.M), Freek Prozee (1sp.pa kl.Z), Manon van Echten (2sp.po kl.L). Freddy Avezaat (2sp.po kl.M), Dirk Neerincx (2sp.po kl./FEI), Arnold van Manen (2sp.pa kl.L), Tom Engbers (2sp.pa kl.Z/FEI), Henk-Jan Hiddink (4sp.po kl.M), Nico Avezaath (ta.pa kl.Z), Freek Stronks (impuls.po) en Petra Hoezen (impuls.pa).

Bekijk hier de fotoreportage van Winterswijk.org
Bekijk hier de uitslag na de dressuur (A) en vaardigheid (C)
Bekijk hier de startlijst van de marathon (B) morgen

Tekst: Daniëlle Carrière
Foto’s: Winterswijk.orgDeel dit bericht