RMA Achterhoeks Menweekend 2016 - Jorn Elburg. Foto Danielle Carriere

Geen finale op Achterhoeks Menweekend

29 november 2017

Mensport liefhebbers kunnen in het weekend van 16 en 17 december volop terecht in het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. Op zaterdag staat er namelijk een dressuur en vaardigheid wedstrijd op het programma en op zondag wordt er een indoormarathon verreden. Anders dan eerder vermeld, wordt er op zondag geen finale verreden.

De jeugdmenners t/m 14 jaar, hobbymenners en startpashouders gaan sportief de strijd met elkaar aan in de bruisende accommodatie van familie Morssinkhof, waar het ook voor publiek goed toeven is.

Er worden op zaterdag twee mendressuurbanen uitgelegd en daarnaast kan er nog binnen losgereden worden. De deelnemers kunnen twee dressuurproeven en ook twee kegelparcoursen (vaardigheid) rijden.

De proeven van de startpashouders tellen tevens mee voor de selectie van het Indoorkampioenschap van Mendistrict Oost.

Geen finale

De indoormarathon op zondag wordt verreden over twee manches op tijd en nauwkeurigheid (er liggen ballen op de kegels en in de hindernissen die strafpunten opleveren als ze er afgereden worden). In eerste instantie zouden de rubriekswinnaars aan het einde van de dag nog een finale rijden, maar onlangs is door het organisatiebestuur besloten dit niet door te laten gaan. Na afloop van iedere rubriek is er een prijsuitreiking. Degene die over de twee manches het best was in zijn groep, wint.

Deelnemers

Inschrijven voor de zondag is nog beperkt mogelijk. Hobbyrijders die aan de indoormarathon deel willen nemen kunnen zich aanmelden door een mail met hun gegevens te sturen naar menverenigingwinterswijk@gmail.com Startpashouders kunnen zich aanmelden via MijnKNHS.

Bron: Regio Mennen AchterhoekDeel dit bericht