Geerink Prijs voor Sander Geerink op Indoor Wierden

3 november 2016

Nog maar net terug van een springtour in Marokko of Sander Geerink en zijn paarden hebben zich alweer aangepast aan het indoorseizoen. Vanavond wonnen Geerink en Robinson (v. Rubert R) de door hun eigen stal gesponsorde 1.40m Spring- en Handelsstal Geerink Prijs en daarmee is hij alvast verzekerd van deelname aan de NIJWA Grote Prijs op zaterdagavond.

Enigszins verrast was Sander Geerink wel. “Snel kan Robinson wel zijn, maar een indoorpaard is het zeker niet en dit was ons eerste indoorconcours. Hij houdt niet van mensen die dicht langs de ring staan en dat waren er vanavond voor Robinson genoeg”, lacht hij.

Sander en zijn jongere broer Vincent Geerink zijn sinds twee weken terug uit Marokko, waar zij op verschillende concoursen deelnamen. Het contrast is enorm met een evenement als Indoor Wierden. “Marokko is mooi, maar Wierden ook. Dat wil je niet missen. Alleen zijn sommige paarden nog wel moe, die mochten thuis blijven. Robinson is met al zijn ervaring nog het fitst thuis gekomen.”

Terug naar de Achterhoek

De eerste zege is in elk geval binnen. “Morgenavond rijd ik Robinson nog in de rankingproef en daarna hoop ik hem voor elkaar te hebben voor de Grote Prijs. Wat mijn kansen zijn? Dat weet je maar nooit met paarden. Hij sprong vanavond goed, maar als je denkt dat je het voor elkaar hebt kan het maar zo weer anders zijn”, vertelt Sander Geerink. Geerink woont al jaren samen met zijn vriendin in Wierden, maar heeft tegenover de stal in het Achterhoekse Gelselaar een oude boerderij gekocht. “Die moet verbouwd worden. Daar hopen we volgend jaar te wonen.”

Klik hier voor de uitslag

Bron: Indoor Wierden
Auteur: Wendy Scholten

 

 Deel dit bericht