Foto: Gerben Olthof

Gemeente Winterswijk doet onderzoek naar impulsen paardentoerisme

3 mei 2017

De gemeente Winterswijk gaat zich nadrukkelijker bemoeien met de ontwikkeling van het gebied rondom de Steengroeve. Een van de speerpunten daarbinnen is een onderzoek dat het college van burgemeesters en wethouders wil laten uitvoeren naar impulsen voor paardentoerisme. Daarvoor zouden zij incidenteel 15.000 euro willen uittrekken.

“Voor fietsers en wandelaars zijn wel goede voorzieningen en paden, maar voor paarden en hun eigenaren niet”, zo geeft wethouder Gert-Jan te Gronde aan. “Terwijl voor voorzieningen voor paarden wel interesse is.”

Combinatie met overnachtingen

Te Gronde denkt daarbij aan een combinatie van routes die ruiters en koetsen kunnen nemen en mogelijkheden tot overnachten in de vorm van stallen en bed and breakfast. “Zoiets zou je eigenlijk over de hele Achterhoek moeten uitrollen, maar niet iedere gemeente vindt dit belangrijk”, aldus de wethouder, die aangeeft dat particulier initiatief in deze van essentieel belang is.

“Mensen zouden kunnen gaan zoeken naar een nieuwe bestemming voor leegkomende boerderijen. Een boerderij kan worden omgebouwd tot een stal en een bijgebouw tot slaapgelegenheid. Als gemeente gaan we niet proactief aan het werk met het realiseren van paardenhotels.”

Programma

Op dinsdag 9 mei staat dit onderwerp, tijdens een gecombineerde vergadering van de commissies Samenleving en Ruimte, op het programma. Tijdens deze bijeenkomst krijgen burgers, bedrijven en instanties de gelegenheid om in te spreken.

De gemeenteraad beraadt zich op dinsdag 23 en woensdag 24 mei onder ander over dit speerpunt. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in het Raadhuis.

Bron: Achterhoek NieuwsDeel dit bericht