Genomineerden Hippisch Achterhoeker-verkiezing bekend

20 december 2017

Hippisch Achterhoek heeft veel reacties ontvangen op de oproep om mensen aan te dragen voor de titel ‘Hippisch Achterhoeker van 2017’. Wij hebben uit deze reacties vijf mensen genomineerd en nu is het weer de beurt aan jullie om op hen te stemmen. Degene met de meeste stemmen, verdient de titel. Stemmen kan tot en met 31 december 2017. Update: Er kan nu niet meer gestemd worden. De stemmen worden geteld en de uitslag z.s.m. bekend gemaakt.

Genomineerd zijn (in willekeurige volgorde):

Kim van den Mosselaar – Weustink

Kim van den Mosselaar – Weustink werd, mede door een oproep op de facebookpagina ‘De Bixie site van de Achterhoek / Oost Nederland’, zo vaak voorgedragen voor de titel, dat we niet om haar heen konden. En na het lezen van alle redenen waarom ze de titel verdient, wilden we dat ook niet. Vandaar dat zij is genomineerd.

Een greep uit de reacties:

 • Ik vind dat Kim moet winnen, omdat zij elk weekend druk is. Ze jureert, rijdt zelf inmiddels in de Z met haar fries Wia Fan Marsum. Ook jureert ze nu de Bixie. Dit doet ze altijd met veel plezier en enthousiasme. Ze motiveert de kinderen om verder te gaan en vooral te blijven oefenen! En ondanks dat ze de laatste tijd steeds meer last krijgt van haar artrose, staat ze er nog steeds altijd! Haar passie voor de paarden zorgt ervoor dat ze nog altijd graag naar de wedstrijden gaat en nog zelf rijdt!
 • Zo gepassioneerd en vol enthousiaste in echt alles wat ze doet! Jureren, trainingen, bixie wedstrijden, echt alles vol passie! Ze heeft een teruggetrokken en onzekere merrie vanuit een hoekje met alle rust en tijd en liefde gekregen in de Z dressuur waarbij Wia loopt alsof ze een prinsesje is. Geweldig! Nu word ik begeleid en enorm gesteund door Kim en krijg ik van Kim de fantastische kans om met deze merrie te mogen werken!
 • Kim heeft een groot hart voor de paardensport. Zo geeft ze de Bixie kinderen zoveel vertrouwen en plezier mee. Dat je de kinderen ziet groeien. M.a.w Kim legt de basis voor een verdere ‘carrière’ van de kinderen. Zij verdient deze titel als geen ander. Buiten de Bixie Oost Achterhoek, is ze een vrouw met een hart van goud.
 • Ze zorgt ervoor dat kinderen ongeacht hun manier van rijden met een glimlach de ring verlaten. Haar commentaar is opbeurend en als er iets mis gaat is de pony een boefje. Een sticker op het protocol maakt het helemaal af. Dus ja ik stem ook op Kim Van Den Mosselaar-Weustink.
 • Bixie jury waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen. Altijd positief belangstellend vrolijk lief. Onze kinderen zijn knettergek op haar. Als ze weten dat Kim er is zijn we het eerste uur doof van het gejuich. Zijn vast veel mensen die het verdienen. Maar Kim toch net een beetje meer.
 • Kim maakt de ponysport bij de jeugd op een enthousiaste simpele manier toegankelijk waarbij het welzijn van de pony en ruiter een centrale rol spelen.
 • De meest spontane, enthousiaste bixie jury die er is. Geeft kinderen vertrouwen. Zeer motiverend. Ze meent wat ze zegt! En we hebben haar pas een paar keer gezien……. Goud!
 • Geweldig jurylid die realistisch beoordeelt. Die de vooruitgang in combinaties ziet (en mede daarop beoordeelt)

Johan Venderbosch

Johan Venderbosch (77) is de drijvende kracht achter De Radstake en het Achterhoeks Hippisch Festijn. Hoewel er dit jaar voor Venderbosch op alle fronten successen waren, zou de Titel Hippisch Achterhoeker 2017 voor hem meer een oeuvreprijs zijn. de successen begonnen namelijk al jaren geleden. Venderbosch heeft de Achterhoek op de kaart gezet, zowel qua sport als qua fokkerij.

De volgende reacties ontvingen we over Johan Venderbosch:

 • Johan Venderbosch van De Radstake is grondlegger van het hengstenstation en de horeca aldaar en stond aan de wieg van de invoering van de k.i bij paarden. Hierdoor is de fokkerij enorm vooruit geholpen en is het mede door hem mogelijk dat hengsten overal beschikbaar zijn. Bovendien heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de paardensport in het algemeen en de eventing in het bijzonder. Niet alleen in de Achterhoek maar in heel Europa is het Hippisch Festijn bekend. Hij heeft daarmee de Achterhoekse paardensport op de kaart gezet.
 • Johan Venderbosch is met zijn 77 jaar nog steeds de drijvende kracht achter het paardenbedrijf/hengstenhouderij de Radstake en Het Achterhoeks Hippisch Festijn. Johan weet mensen te enthousiasmeren en te motiveren en het is ongelofelijk hoeveel vrijwilligers hij ieder jaar weer op de been kan brengen voor de paardensport. Hij cijfert zich hierbij zelf volledig weg (de jeugd moet de kans krijgen is een typische Johan uitspraak) maar loopt wel altijd voorop als er wat gedaan moet worden. Johan is een echte bruggenbouwer en bindt mensen. Heel knap wat hij allemaal heeft bereikt als hengstenhouder, fokker, voorheen als ruiter en nu als wedstrijdorganisator en hoe hij daarbij zichzelf is gebleven.

Nieske Pohlmann

Of het nu om dressuur/spring training gaat, probleempaarden (rijden, trailer, angsten etc.), jonge paarden, wedstrijd ruiters of recreatieve ruiters met behulp van het Freestyle Systeem kan Nieske Pohlmann mens en paard helpen de communicatie te verbeteren. Ze is onder meer eigenaar van het bedrijf Paardenluisteren en oprichtster van Rijvereniging en Ponyclub de Bronckhorster Ruitervrienden.

Dit werd gezegd over Nieske Pohlman:

 • Ze heeft een ruitervereniging opgericht de Bronckhorster Ruitervrienden. Deze vereniging is de eerste in Nederland volgens het principe freestyle van Emiel Voest. Op een paardvriendelijke manier paardrijden en alles erom heen. Heeft heel veel over voor haar leden en is dag en nacht in touw. Zou mooi zijn als kroon op haar harde werken.

Jill Bomers

Jill Bomers opende in 2017 het bedrijf Bomers Dierfysiotherapie – Revalidatie – Pension, van haar en haar vriend Casper Klein Gunnewiek aan de Steenbraakweg in Groenlo. Er kwam een droom voor haar uit en de klanten zijn enthousiast.

Jill Bomers heeft veel fans. Hier van twee van hen een reactie:

 • Omdat ze heel veel voor de paarden doet als fysiotherapeut. Net een nieuwe stal begonnen met aquatrainer echt top!!
 • Jill Bomers is gepassioneerd, gedreven maar ook een heel hartelijk persoon. Ze heeft dit jaar een Pension & Revalidatie stal geopend. Mensen met zo’n drive verdienen zo’n prachtige titel wel

Jean-Rene Luijmes

Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo).

Het was een mooi jaar voor Grand Prix-ruiter Jean-René Luijmes. Hij werd door bondscoach Rien van der Schaft uitgenodigd om deel uit te maken van het Nations Cup-team in Hickstead waar hij vervolgens als Nations Cup debutant fantastisch scoorde door tweede te worden in de kür en daarmee ook bijdroeg aan de tweede plaats van het Nederlandse team. Ook de winst in de Bonfix-competitie was één van de hoogtepunten van het duo dit jaar.

Reacties die we over Jean-René Luimes ontvingen zijn onder meer:

 • Jean Renè zou moeten winnen omdat hij goed presteert met Aswin op Grand Prix niveau, zowel nationaal als internationaal. En omdat hij niet de sponsors heeft (zoals vele andere dat wel hebben die op dit niveau rijden) toch mee kan draaien in deze sport en hij er hard voor werkt, traint en zeer gepassioneerd is in de paardensport.

De Haandrik Fotografie

De volgende personen (in willekeurige volgorde) werden eveneens aangedragen en die willen wij je niet onthouden. We hebben een greep uit de reacties toegevoegd.

Erik Morssinkhof

 • Mooiste evenement opgezet, Jumping de Achterhoek. Was weer genieten

Maaike Klomps

 • Zij was mede organisator van de internationale Haflinger show. Een liefhebber van de paardensport, met name de Haflinger in hart en nieren. Goede fokker van dit ras.

Desiree Kemper

 • Desiree rijdt heel netjes, erg goed en heeft altijd respect voor de paarden die ze rijdt! . Daarnaast is ze ook een super goede instructrice!
 • Desiree Kemper geeft al jaren veel les bij de WR&PC en weet daar iedereen op een sportieve en leuke manier zo te stimuleren dat ze meer uit zichzelf en uit de pony’s en paarden te halen. Als ze weet dat er amazones en ruiters op wedstrijd gaan komt ze ze aanmoedigen en helpen . Het is een bevlogen instructrice. Pas geleden is ze zelf met twee paarden internationaal gestart op Jumping de Achterhoek gestart en met beide prijs behaald.

Eddie, Alice en Leila Sticker

 • Deze mensen zetten zich 24/7 in voor de paarden en alles eromheen! Hun hart en ziel ligt in hun hippisch bedrijf. De koffie staat altijd klaar en ze zijn altijd in voor een praatje. Alice en dochter Leila kunnen je geweldig goed helpen om na een val je weer op het paard te helpen. Met heel veel geduld en je veel vertrouwen te geven. De paarden worden er verzorgd als prinsen en prinsessen. Ook als pensionklant kun je met een gerust hart een dag niet komen, omdat je weet dat ze top verzorgd worden! Daar komt nog bij dat dochter Leila het erg goed doet in de dressuur met haar paarden Fieldmaster en Honey Blue. Ze mogen van mij deze titel als familiebedrijf hebben. Gewoon omdat ze het meer dan dik verdienen!

Maud van Walstijn

 • Maud is dit jaar Gelders kampioen geworden in de L2-C dressuur, reserve kampioen L2-DE, is met de C-pony reservekampioen van Nederland geworden en met de D-pony 5e van Nederland in de L2 . En rijdt nu met twee D pony’s in de Z1 en is 10 jaar en werkt er zo hard voor! Daarom vind ik dat ze Hippisch Achterhoeker moet worden.

Marly Aarnink

 • Marly Aarnink reed paar jaar gelden op een C-pony Jee die ze super hoog heeft uitgebracht, en zelfs GK mee is geweest, daarna op D-pony Gold ook die naar het Z gereden. Super knap en altijd deelgenomen aan de kamioenschappen zowel GK als NK. Nu heeft ze haar eigen pony van nu ongeveer 3.5 jaar zelf zadelmak gemaakt met veel ups en downs maar nu heeft ze hem erdoor en gaat echt super. Ook heeft ze een paard Winnetou waar ze super lekker mee dressuur rijdt en echt heel goed mee springt! Ik vind dat zij dit moet winnen omdat ze echt elke pony super rijdt en super aan het lopen krijgt en superr vriendelijk rijdt.

Jorn Elburg

 • Jorn is een 15-jarige tweespan pony menner, begonnen als jochie onder het zadel, bekend geworden met de mensport door Henk-Jan Hiddink, zijn buurman, en vervolgens de smaak te pakken gekregen. Nu als vijftien jarige actief in de mensport en met goede resultaten!! Dat mag beloond worden.

Anjeta ter Vrugt

 • Omdat ze het hele jaar 2017 super prestaties geleverd heeft met haar pony Gino Brown. En nu ook bij de paarden .

Yvette Toebes

 • Yvette staat altijd voor iedereen klaar en heeft t beste voor de paarden en ponys. Ze zou je helpen waar nodig en ze kan je heel erg veel leren, jong, oud, beginner, ervaren het maakt allemaal niet uit. Bij Yvette (De Aalbrinkhoeve) ben je aan het juiste adres! Het afgelopen jaar heeft zij ontzettend veel voor mij en vele anderen betekend en ik wil haar graag in het (winterse) zonnetje zetten. Daarom nomineer ik haar.

The East Cymru Youngstock Show

 • Deze show is na 2 edities al de grootste Youngstock show van Nederland op Welshpony gebied. Denk dat de foto’s en video’s voor zich spreken. De reacties van deelnemers zijn ook meer dan veelzeggend.

Floor van der Kuijl

 • Floor is een meisje van 14 jaar oud die onwijs hard haar best doet in de ponysport. Floor heeft ook al heel wat overwinningen op haar naam staan! Ze is erg gemotiveerd en heeft er alles voor over. Ze heeft met meerdere pony’s Z2 gereden en ook verschillende kader score’s behaald! Helaas heeft Floor de laatste tijd ook al een hoop pech gehad maar ook dat heeft haar alleen maar sterker gemaakt. Ze brengt nu weer een nieuwe pony uit in de klasse Z2 waar ze ook internationaal mee wil gaan rijden. Haar eigen pony is geblesseerd geweest maar die is nu na lange tijd ook weer in training! Ik vind gewoon dat Floor Hippisch Achterhoeker van 2017 moet worden want ze doet het zelf gewoon super in de sport en gunt een ander ook het beste!


Deel dit bericht