Patricia Elsinghorst. Foto: Gerben Olthof (Archief)

Girlpower op de veldrit in Vragender

9 oktober 2017

Ondanks de nattigheid, werd op 8 oktober 2017 de Veldrit bij Stal ’t Wamelink in Vragender gehouden. Vijf van de zeven rubrieken werden gewonnen door een vrouwelijke menner. Van de 27 deelnemers wisten er 15 zonder D’tje te finishen. De hindernissen waren vrij zwaar doordat de regen de bodem drassig had gemaakt. De vaardigheid werd van de wei verplaatst naar de wat minder ruime rijbaan, waar een aantal menners een poort verkeerd namen.

In de jeugdrubriek namen Liza Aarnink en Jorn Elburg het tegen elkaar op. Jorn was weliswaar sneller in de hindernissen, maar liet in de vaardigheid en het wegtraject negen strafpunten noteren, tegenover de 0,40 strafpunten van Liza die zo de eindzege veilig stelde.

In de rubriek enkelspan paard zette Lisette van Kekum een duidelijke zege neer. Ze was het snelste van de dag in de hindernissen en als enige foutloos in de vaardigheid. Het traject leverde haar wel 14,20 strafpunten op, maar dat stond de overwinning niet in de weg. Jan Wolterink werd tweede in deze zes deelnemers tellende rubriek. De overige vier deelnemers liepen alle een ‘D-tje’ op door bijvoorbeeld een poort van de verkeerde kant te nemen.

Dartmoors

Ellen Scholtens pakte de winst bij enkel- en tweespannen pony’s. Zij mende met een Dartmoor. Wessel Brussen mende een tweespan Dartmoors in de hobbyklasse tandem en tweespan en won deze rubriek. Patricia Elsinghorst liet met een tweespan Welsh-pony’s vier heren achter zich in de rubriek tweespannen pony’s wedstrijdklasse. Daniël Stronks was sneller in de hindernissen, maar verloor zijn voorsprong door in de vaardigheid meer strafpunten te rijden dan Elsinghorst. Stronks werd tweede.

Familie Broeze

Jan Broeze won de grootste rubriek van de dag, de negen deelnemers tellende rubriek tweespan paarden wedstrijdklasse. In de hindernissen liet hij de tweede tijd noteren achter Rob Klomps, en de vaardigheid won hij met 1,4 strafpunten. Klomps liet 6,4 strafpunten noteren in de vaardigheid en werd uiteindelijk tweede. Heinry Wildenbeest werd derde en gastheer René Plaggenburg vierde.

Het tweespan paarden van Jan Broeze won bovendien met echtgenote Gabriëlle Broeze de vaardigheid.

UitslagDeel dit bericht