Florentine Rootveld en Gentle-Wish

Goede start voor leden WR&PC op eerste selectiewedstrijd

17 oktober 2017

Met het indoorseizoen dat net begonnen is, is ook al de eerste selectiewedstrijd voor de Gelderse kampioenschappen verreden. Afgelopen weekend was Vragender het strijdtoneel voor de eerste kwalificatiewedstrijd dressuur. Daarin presteerden leden van WR&PC opnieuw sterk.

Florentine Rootveld verscheen met Haya Oronia voor de klasse M1 in de ring en schreef met 210 punten de selectieproef op haar naam.  In de tweede proef scoorde het duo 200 punten en dat was goed voor een tweede prijs. In diezelfde klasse kwam ook Mirjam ten Dolle met Feline in actie. Met 192 punten en een zesde prijs keer zij huiswaarts.

Rootveld wint ook Z1

Florentine kon voor de middag haar spullen opnieuw inpakken en mocht haar kunsten vertonen met haar paard Gentle Wish in de Z1. Daar haalde ze eveneens een eerste en tweede prijs met 222,5 en 227 punten. Corine Westendorp nam haar paard Gullit mee naar Vragender, maar startte in de klasse L1. Zij scoorden 193 punten wat hen een vijfde prijs opleverde.

Melissa Valken startte met haar E-pony Felony bij de paarden in het Z1 en wist daarmee heel wat ruiters en amazones achter zich te laten. Ze werden derde met 217,5 punten.

Berg en Onderdijk 

Anne Berg reisde naar de dressuurwedstrijd voor pony’s in Zevenaar af. In de klasse M1 pakte ze met haar pony twee oranje linten met scores van  190,5 en 196 punten.

In het Woold werd een springwedstrijd georganiseerd. Milou Onderdijk en Gerdos kwamen hier aan start in het B springen en wisten een zesde prijs in de wacht te slepen met 67,5 punten voor stijl.Deel dit bericht