Lindy Slagter met Diamonds Beau

Gouden medaille voor Lindy Slagter en Diamond’s Beau

14 maart 2019

Op de KNHS Indoorkampioenschappen in Ermelo stond op 09.03.2019 de klasse B dressuur voor pony’s al vroeg op het programma. De gouden medaille was voor Lindy Slagter met manege pony van Stal Deb, Diamond’s Beau in de categorie A/B.

Lindy Slagter mocht als eerste van de dag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B noteerde ze de hoogste score van 73,222%. Dat deed de amazone met de geweldige lespony van Stal Deb Diamond’s Beau, waarmee ze pas sinds september een combinatie vormt. In de selectieproeven veroverde het duo drie keer een eerste plaats en werd daarmee kringkampioen Achterhoek Oost. Op de Gelderse Kampioenschappen bemachtigden ze opnieuw de eerste plaats.

Het was voor Lindy al een droom dat zij in Ermelo de kampioenschappen mocht meerijden. Met ruim 3 procent los van de nummer twee mocht ze de kampioenstitel mee naar huis nemen. “Het is super cool dat ik kampioen ben geworden en het ging heel erg goed. Aan het begin ging het losrijden nog niet zo heel fijn, ze schrok van de andere pony’s, maar daarna deed ze het heel goed. Het allerleukste aan Beau vind ik dat ze heel graag voor je wil werken, maar soms is ze wel een beetje schrikkerig, maar dat vertrouwen moet nog groeien.”

Danique eerste in de M2

Danique Scholten startte einde van de middag met de knappe Diamond’s Beau in de klasse M2, cat. A/B. Ze reden een keurige zelfverzekerde proef. “Ik kijk zeer tevreden terug op onze gereden proef. Ik kon Beau erg fijn rijden, zo voelde gedreven maar ontspannen aan. Echter had ik gehoopt op iets meer overeenstemming w.b.t. de punten en mijn gevoel. Volgende keer beter. Mijn gevoel vind ik belangrijker, uiteindelijk is het altijd nog een jurysport.”

Ze eindige als eerste in haar rubriek, klasse M2, maar wederom werden de klasse M1 en M2 samengevoegd. Dit betekent voor het eindklassement van het NK dat Danique en Diamond’s Beau zijn geëindigd op de vijfde plaats.

Vakantie voor Diamond’s Beau

Diamond’s Beau gaat nu eerst genieten van een welverdiende vakantie! Daarna zullen de dames weer volop verder gaan trainen voor de volgende stap in het outdoor seizoen …

Bron: Stal DebDeel dit bericht